tisdag 28 april 2009

Julafton i den sprudlande våren

Hej hej Bloggen hallå!
Vilken underbar känsla att få åka och hämta hem vår lilla Bettan igår. Vägen från jobbet ut till Ringön verkade nästintill oändlingt lång. Som ett litet barn på julafton, när tomten kommer, studsade jag mer eller mindre in i ett av behandlingsrummen när de ropade ut att "katten Bettan vill gå hem".

Lilla Bettan såg inte allt för nöjd ut när djurvårdaren kom in med henne i den lilla lilla nätbur som de transporterar djuren i till rummen. Hon var mysko i ögonen på något sätt. Men när hon såg, hörde och kände doften av någon som hon kände igen förändrades hennes blick i ett ögonblick. Hon visade med varenda cell i kroppen hur glad hon var över att åter få ha någon hon känner hos sig igen. Hon spann så att hela henns kropp skakade och kelade med mig i väntan på veterinären.

Tydligen har Bettan haft tur, hon har inte visat tecken på att haft allt för ont under natten, upplyste veterinären. Hon har fått en hel liter vatten som dropp för att späda ut ormens gift i hennes lilla kropp, för att undvika att ormens gift inte skall skada hennes organ. Bettan ska nu försöka hållas i stillhet och återbesök om 10 dagar.

Åhh, vad lycklig älsklingen var när han fick ta ut Bettans transportbur ur bilen och öppna upp luchan och släppa ut henne på gården igen och minst lika lycklig var vår lilla donna när hon fick kliva ut på vår välkända gårdsplan. Även Ares visade sig vara väldigt glad över att mamma var tillbaka.

Det var en väldigt nöjd återförenad familj som spenderade måndagkvällen med vardagssysslor!

Tjillivippen från en familje-Caramel

2 kommentarer:

  1. Tänk vad Bettan var glad när hon hörde dig. Det var säkert julafton för henne med. Hoppas att hon kan hålla sig lugn i tio dagar.
    Det var inte så svårt att hitta till dig.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Kära Caramel!
    Det låter alldeles underbart!

    Ha det gott och hälsa sonen! Kram, Anja

    SvaraRadera