Kissarna

I vårt hem lever tre katter vid vår sida.
Bettan


Vår primadonna och diva! Inget kan ske om inte hon gett sin tillåtelse till detta. Hon styr sitt hem med järntass och det är "her way or no way" som gäller i vårt hem. Hon väljer med omsorg vilka människor som får hennes ynnest. Vem som helst får inte ta på henne, än färre väljer hon att sitta i knäet hos.

Kom till mig tillsammans med tre små kattungar 8 juli 2006 via Trollhättans Kattsluss där jag anmält intresse att vara jourhem.

Bettan har en förmåga att bli fantastisk på bild
(när hon själv känner för det)

Hon kan också konsten med att njuta


Ares

 

Är den av Bettans kattungar som fick permanent hem hos mig tillsammans med Bettan. Ares är en stor, loj, kastrerad hankatt på 5 år. Favorithobby är att sova och jaga. Ares är lite svår att fånga på bild eftersom han är så svart.

  
Första dagen i nytt hem, läskigt...
(Ares är kattungen som sitter i hörnet med ryggen mot kameran) 


Nyfiken, javisst!

Med dessa två hittekatter som acklimatiserat sig helt fantastiskt bra till ett liv som familjekatter trodde vi att vårt hem var komplett, men ödet ville annat...

Tyson

En kall regnig tisdagsmorgon i september 2009, närmare bestämt den 22:e skulle livet som vi kände till det förändras. På busshållsplatsen Delabäcken blev jag mer eller mindre attackerad av en desperat liten katt, som jag tidigare bloggat om. 

Föga anade vi den 22 september, att vi skulle bli med ännu en katt. Vi trodde verkligen att Tyson bara gästspelade i våra liv och skulle till ett annat hem. Men det lilla charmtrollet hade andra planer.Tyson är den keliga ömhetstörstande knä-katt vi tidigare saknat. Kelstunderna är många och långa och får han inte den uppmärksamheten han tycker sig förtjäna biter han en i hälarna.

Parkerad för gott i mattes knä.

Sakta men säkert har de andra kissarna börjat acceptera honom, till och med vår primadonna, när det passar henne såklart. Det finns dagar och stunder de kan ligga nära varandra utan morr eller fräs, ibland luktar Bettan lite på honom i smyg.Ares däremot, han och Tyson leker så mattor och alla andra lösa saker flyger. Ska bli spännande att se dem rasa runt ute i sommar.

 
 Killarna busar loss.

Det var en liten kort presentation av våra kissar.