Elias brev till tomten

2014Hej hej Hallå!

Tjena tomten! 
Blev dina bäbisar glada över mina nappar? Jag saknar dem inte-!! Inte så mycket i alla fall, men då kan tummen funka i stället. Det kan hända att de får ännu ett paket av mig i år! Mer än så tänker jag inte säga just nu.

Håll i skägget, så mycket som hänt sen du hälsade på oss på julaftonen. 

Jag har börjat på en ny förskola som ligger närmare än den förra. Där har jag det jättebra och har fått en bästis där som heter Liam. Vi leker jättebra tillsammans. I ett av grannhusen finns det också en kompis, Linus. Han är en busig pojke som jag gärna leker med. 

Självklart har jag varit duktig igen. Jag har börjat prata mycket mer och med riktiga ord, jag springer, spelar fotboll, hoppar i min studsmatta och har hjälpt mamma i trädgårdslandet och har jobbat mycket med min balanscykel, så jag är redo för en riktig cykel när jag fyller 4 år. Jag håller på att lära mig engelska också, då många program på tv och YouTube är på engelska.

Växer gör jag också, numera når jag stolta 99,5 cm över marken och väger kring 15 kilo, så jag är nästa vuxen nu.

Men det största som hänt mig sedan sist är att jag har upptäckt Blixten McQueen. Han och hans kompisar är de häftigaste bilar som finns. 

 Här kommer min önskelista:

 Blixten McQueen


 Chick Hicks

 Filmore

 Francesco Bernoulli 

 Sarge

Todd

MAC

Frank, den arga skördetröskan


Önskar även fler bitar till min brio tågbana, exempelvis dessa:


Vi ses snart!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013

 

Hej hej!


Nu börjar det åter igen närma sig den tiden det är dags att önska sig julklappar från dig igen.

Tack snälla tomten för alla fina, klappar jag fick sist, bilar är ju toppen.

Senaste året har varit tufft, jag har inte haft hälsan på min sida. Bacilluskerna på förskolan är ingen lek så att säga. Men nu hoppas vi på ett friskare år. Några av kompisana på förskolan har slutat och det har kommit nya. Jag har fått nya kompisar, Lisa, Felix och Gabriel. Lisa och jag leker varje dag och vi pussas och kramas så snart vi får chansen. Tror du att hon är min tjej?

Sen sist har det hänt massor! Jag har börjat att prata och päronen säger att jag babblar hela tiden och det är väl bra? Jag har också upptäckt det där med egen vilja och det är jobbigt som tusan när man säger nej till mig. Kan du inte säga ut de vuxna att sluta med det? Jag målar gärna med vattenfärg, bygger med Duplo och hjälper mamma i köket.

Senaste året har mamma och pappa släpat mig runt i hela länet för något de kallar ”husvisning”. Man åker till andras hem, tittar, provsitter, spolar lite i toaletten och kollar in tomten, sen åker man hem. Men nu säger de att vi ska flytta till ett av alla husen vi tittat på det gör vi innan du kommer. För i år kommer du väl till mig? Hoppas du hittar, jag ska be päronen att skicka ett flyttkort om du behöver det.

Årets önskningar kommer att fyllas på lite eftersom.

Leksaksspis med tillbehör

 DUKTIG, kastrullset från IKEA


 DUKTIG, bakset IKEA

DUKTIG, Köksredskap från IKEA

Leksaksbilar i storleken 1:43, så de passar till mitt parkeringsgarage. Dock inte dessa på bilden för de har jag redan

Leksaksbondgård med djur och stallar.


 

 

2012

 

 

Hej hej tomten!

Då var det dags igen, sägs det. Dags för det årliga brevet till dig. Men först vill jag tacka för alla fina klappar jag fick förra året. Många av leksakerna leker jag med ännu och de är fortfarande skitkul!

Tänk att du är så snäll ändå, trots att jag hört ryktas om att du har en naughty and nice-lista och att föräldrar kan skvallra till dig om man inte varit snäll.

Sedan sist har det hänt massor, jag skulle kunna skriva en hel roman men nöjer mig med att berätta om framstegen. Som jag skrev i förra brevet var min målsättning att börja krypa innan jul, det gjorde jag med en dag tillgodo. Sen så skötte jag mig exemplariskt när jag och mamma åkte flygplan till mormor och morfar. Väl uppe hos dem så uppfostrade jag deras hundar lite. Den yngre av dem lärde sig snabbt och blev en bra barnvakt med näsa för bajsiga blöjor.

Vad mer kan jag nu men inte för ett år sen? BVC-tanten säger att jag är ett stiligt exemplar av min generation... längre än snittet och modigare än de flesta. Jag tar mina sprutor som en man, med lite tårar, feber och mammighet. Jag snackar, går, springer, dansar, möblerar om, håller ordning på min slarviga mamma och är allmänt handyman här hemma. Jag diskar, tvättar och dammar. Snart kan jag göra min gröt själv och även koka kaffe till mor och far. Jag har också tagit på mig den svåra uppgiften att uppfostra Tyson.

För några månader sen så började mamma och pappa dumpa mig på dagarna på ett ställe som kallas ”förskolan”. Där finns det andra barn och några fröknar. Från början tyckte jag att det var läbbigt som tusan utan päronen men numera funkar det, de kommer ju och hämtar mig varje kväll. Det finns en jättesöt tjej där, Juli! Tror du att jag har chans på henne?

För enkelhetens skull så lämnar jag lite idéer om vad jag kan tänkas önska mig i paketen även detta året. Klicka på bilderna så kommer ni till respektive butiks sida med information om sakerna.

DUPLO
Finns till exempel hos Toys r' Us

 Förklädes-set
 Finns hos Toys r' us

Grönsaks-set


Finns hos Toys r' us


Monstertruck
 Finns hos Toys r' us


Städ-kit
Finns bland annat hos Lekmer.se

Nya pekböcker  och kläder i storlek 92 önskar jag mig också.


Mer önskningar kommer så småningom.

2011

Kära tomten!

Nu när det börjar lacka mot jul så har jag förstått att det är gängse sed att skriva dig ett litet brev, så därför skriver jag dig dessa rader.

Jag vet att jag inte levt ett helt år ännu och att du brukar göra dina bedömningar om hur snäll man varit och hur många julklappar man tjänat in på årsbasis Fast jag bara levt i lite mer än ett halvt år. så ber jag dig å ödmjukast att inte låta det påverka dig i din utvärdering av mig och mina framsteg.

 Till min fördel så vill jag framhäva att jag är jag otroligt söt, tycker om kissarna som bor med oss och äter upp all mat mina föräldrar förser mig med oavsett om det är broccoli, fisk eller ärtor.

Jag jobbar hårt och målmedvetet med min utveckling och har under mina knappa sex månader lärt mig att säga mamma och näe. Jag står redan på alla fyra och kommer nog att krypa redan innan jul. 

Dessutom har jag fått sex små sylvassa bissingar redan, det måste väl också räknas till min fördel?  Till och med doktorn tyckte att jag kommit långt i min utveckling och han är ju fackman så han borde väl veta?

Mer att säga om mig så är jag jättesnäll, åtminstone när jag sover och när jag busar med andra småbarn på öppna förskolan.

Slutligen så vill jag att det kommer till din kännedom om vad jag önskar mig så jag slippper bli ledsen på julaftonen: 

Bellini lekboll
Finns exempelvis på BR leksaker eller Toys R' UsGolvpussel
 Finns exempelvis på BR leksaker eller Toys R' Us

Manhattan Winkel


Finns bland annat på  Jollyroom eller Babyproffsen


Lekmatta Circus

 Finns på ikea.se


Katten Jansson handdocka
Finns bland annat på Toys R' UsSkallran Bertman
 krabat.se finns både webshop och lista över återförsäljare

Bäddset Mumin
Finns bland annat på ellos.se

Velourbyxa storlek 74
Finns på Lindex. Önskas i någon färg som inte är flickig *ler*

Stinky Pyjamas storlek 74

Finns på Lindex

Ovan saker är förresten bara lite förslag om vad jag kan tänkas vilja ha. Vad jag absolut INTE vill ha är lära-gå-stol för då blir min mamma jätteledsen och det vill vi ju inte.

Det var nog allt för nu tror jag. Detta brev kan tänkas komma att revideras ett antal gånger innan julaftonen så "keep posted" så du inte missar något.

Högaktningsfullt från eder Elias