torsdag 9 juli 2009

Linslusar

Hej hej Bloggen hallå!

I måndagskväll åkte hela stora familjen, inklusive bror och brorsbarn till södra Bergsbyn för att titta på notdragningen då detta är ett fiskesätt som inte älsklingen var så bekant med.

I Skellefteälven går notfiske till så att man drar ett fiskenät nedströms mellan två båtar . Man drar därefter in nätet i en båge mot älvsstranden som man helt enkelt drar in och laxen fastnar då i fiskegarnet.

Vi kom lagom för att se resultatet av andra draget och det var ett tiotal laxar i viktklassen 6-10 kg. I det tredje draget som vi såg från start fick de fyra fina laxar till. Visst var det en man där med kamera, men inte tänkte väl jag mer på det men i onsdags när vi vaknade och slog upp Norran, den lokala tidningen, så var det ett helsides reportage från måndagen.


Inte nog med det, vi fanns ju med man på bild också! Det tog oss inte många dagar att synast i pressen här, det har väl aldrig hänt hemma i Göteborg.


Däremot tycker jag att "Norran" ska få sig en känga för onödigt trassel då vi försökte köpa hem artikeln via deras webbtidning. Det var baske mig stört omöjligt, därför blev bildkvalitén lite sisådär då jag fick helt sonika plåta tidningen och bilderna med vår digitalkamera.

Tjillivippen från Caramel linslusen och maken

1 kommentar:

  1. Så kul att få läsa om era förehavanden där uppe!
    Det där fisket måste ha fascinerat Tobbe!
    Och nu är ni riktiga lokalkändisar också;)!
    Hälsa ALLA så gott! /Kraaam!Anja å Anders

    SvaraRadera