fredag 8 maj 2009

Återbesök

Hej hej Bloggen hallå!

I morse var det dags för återbesöket på Blå Stjärnan.

Bettan tyckte nog att det var bra mysko att vi stängde kattluckan för utgång men släppte ut Ares men inte henne genom dörren.

Åka bil är inte någon av Bettans favoritsysslor och hon beklagade sig ljudligt förr älsklingen och mig på vår åktur in till stan. Väl inne på Blå Stjärnan hade de inte möjlighet att ta sig an oss tidigare än den bokade tiden kl 08, men Bettan kröp bara in under sin filt och kurade ihop sig och låg så under den dryga timmen vi satt i väntrummet.

Det är lite lustigt när man är ute med Bettan i transportburen, hon föredrar att ligga under filten istället för på den. Människor i ens omgivning brukar inte kunna hålla sin nyfikenhet i styr utan fråga vad det är de inte ser i buren, så även idag.

Så här ser det oftast ut i buren när Bettan är med

Lyfter man på filten gluttar en liten olycklig Bettan ut

Veterinären som undersökte Bettan tyckte att Bettan verkade ha återhämtat sig bra och sa att det lät lovande att hon var pigg och yster hemma och hade samma goda aptit som tidigare.

Apropå aptiten så ansåg veterinären att Bettan (och även Ares också med tanke på att han är än större och tyngre än Bettan) behöver gå ner i vikt för att förbli friska och välmående även när de blir seniorer. Så utan att egentligen veta hur det gick till ska någon nutritionist från Blå Stjärnan ringa upp oss för att ge oss råd i att minska missarnas omfång.

Kanske blir det då ännu ett försök till att börja dra in lite på maten, en bra början är kanske att följa dygnsdoseringen enligt förpackningen och inte ge fri tillgång som vi har just nu. Nåväl, den dagen den sorgen.


Tjillivippen från Carmel som är hemma för VAK (vård av katt, istället för vård av barn)

1 kommentar:

  1. Så skönt att höra att Bettan mår bra igen - vilket syntes - som sagt!

    kram, Anja

    SvaraRadera