måndag 22 februari 2010

Yeiii! Balsam för själen

Hej hej Bloggen hallå!

Var tog helgen som gick vägen? Älsklingen och jag har bestämt oss för att den försvann i snön. Som vi har skottat både lördag och söndag! Skulle nog gissa att det kom 30-40 cm under helgen. Säga vad man säga vill men träning och frisk luft får man i alla fall... och värkande kropp som är ovan av sådant fysiskt arbete.

Efter ett par timmars hårt arbete i lördags kunde jag bara inte hålla mig längre utan slängde mig ut i snön sprattlade med de få krafterna jag hade kvar, för att göra en och annan snöängel. Älsklingen tittade lite förundrat på mig, men snö handlar ju också om att leka.. inte bara klättra upp på tak och skotta, eller skotta gården och muttra över naturens nyck.

Och hade jag bara varit lite yngre och lite modigare hade jag hoppat ner från taken, ner i drivorna nedanför, efter att ha skottat... men där fegade jag ur... det kändes lite för osäkert då jag vet att under snön ligger bland annat stora stenar, sprängsten, som är både vassa och ojämna.

Åhh vad jag önskade att vi haft en pulka eller en "stjärtlapp" eller något annat att åka i vår nyskottade backe i.

Som sagt, någonstans i mig bor fortfarande det lilla, lilla barnet som bara äääälskar att leka i snön. Som njuter av att se solen gnistra i den nyfallna snön och längta efter mammas tekakor med ost på och smutta på rykande varm O'boy ur en kosa, på ett renskinn i en snödriva på något kargt fjäll i Norrland med pappa liggande på isen och pimpla efter röding.

Ja allt detta, det är vad vintern är för mig. Visst är den kall och ibland ganska besvärlig men främst är det barndomsminnen som vaknar till liv, lyckliga barndomsminnen som kommer till mig varje gång snön faller från himlen. Så nu vet du älsklingen, och ni andra, varför jag visslar glatt eller nynnar när jag ute i snön för att skotta, och få ont både här och var.

Tjillivippen från nostalgi-Caramel

6 kommentarer:

 1. Kära Caramel! Så härligt det låter med ditt balsam för själen!/Kram, Anja

  SvaraRadera
 2. Halloj!!!
  va underbart att bara kasta sig i snön så där =) ja vist är det roligt med snön oxå fast nu får den gärna försvinna ett tag tycker ja =) ja vill ha sol och vår... Barndommens minnen är väl underbara...och va gott det var med mammas fika =) skulle vara skönt att få vara liten en stund ibland igen =)
  Många kramar på dej gumman <3

  SvaraRadera
 3. Vilken snöängel! :-)
  Roligt och härligt att läsa.
  Blev småkissarna lika inspirerade?
  Trevlig kväll till dig, kissar o maken!

  SvaraRadera
 4. Hej hopp!!
  Men å, jag tycker det låter underbart att plocka fram barnet & busa i snön =)
  Ja, det har verkligen snöat kan man säga...fniss.. nu får vi för vi tjatat i många år om att vi ALDRIG får nån riktig vinter..fniss.. nu har vi det!! =)
  Hoppas du mår bra & att du får en fin kväll!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 5. kära kusin, här borta på andra sidan är det dock inte så mycket snö men jag minns när vi tog tåget upp till er i norr och jag fick köra min älskade spark....det är minnen det....

  Från Kusin Lena

  SvaraRadera
 6. Härligt att läsa! Hoppas det går med era gästar i trädgården.

  SvaraRadera