lördag 28 mars 2009

Earth Hour

Hej hej Bloggen hallå!

I kväll klockan 20.30 släckte vi ner här hemma för vårt klimat och vår miljö.




Det blev väldigt mysigt i vårt hus under denna mörka timma.

Vi har valt att vara med i Earth Hour. En global manifestation för vårt klimat. Enligt media så har vår kung valt att stödja denna manifestation genom att släcka ner Stockholms slott. Runt om i världen kunde man följa hur det släcktes ned i olika städer men dessvärre så kan inte Göteborgs stad stoltsera med allt för mycket effekt av den bleka nedsläckningen de försökte sig på Men man kan också läsa att man valt att bland annat släcka ner operahuset i Sydney, Pyramiderna i Egypten, Globen i Stockholm.

För oss innebar kvällens mörkläggning en timmas kvalitetstid. Hur ofta spenderar man en timma tillsammans utan att teve, dator eller radio är igång? För egen del kan jag inte påstå att det är allt för ofta.

Ja, det är nog så att jag och älsklingen försöker dra vårt strå till stacken för att förbättra vår miljö och kanske också klimatet. Något vi gör som jag är väldigt glad över är att vi komposterar allt komposterbart avfall. Vi källsorterar, försöker att handla någorlunda ekologiskt och starka miljöfarliga kemikalier försöker vi att undvika i vårt hem.

Vi har sedan några månader tillbaka blivit fadder till en isbjörn. Våra polarisar smälter på grund av den globala uppvärmningen, våra isbjörnar förlorar deras hem. Än är det inte försent att göra något.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och den viktiga frågan är kanske vad kan du göra och vad kan jag göra mera av?? En kär vän sa till mig en gång, att saker som är bra skall man kopiera och göra mer av.

Tjillivippen från kvällens miljö-Caramel

2 kommentarer:

  1. Vi hade ochså mysigt hemma med levande ljus, vin och ost. Lika bra det, för tydligen hade dom inte släckt något på Götaplatsen i Göteborg, där folk stod med kamerorna.

    SvaraRadera
  2. Yes Caramel!Ni är SÅ duktiga SÅ! Och vi GLÖMDE att släcka! Buu på oss;))!

    Kram, Anja

    SvaraRadera