söndag 30 januari 2011

De 100 gyllene dagarna

Hej hej Bloggen hallå!

Enligt vad jag har läst på nätet så befinner jag mig i det stadium av graviditeten som brukar kallas "de 100 gyllene dagarna". 

Då tänker man att eventuellt illamående och tröttet från graviditetens första fas har gått över och ännu har jag inte blivit så stor och magen så tung som det kan komma att bli mot slutet av graviditeten. Av de hormoner som nu cirkulerar flitigt i kroppen skall håret  och hyn vara i bättre form än någonsin, typ.

Men då kan jag bara ställa mig frågan: Var är mina gyllene dagar? 

Illamåendet hade jag aldrig besvär av. Visst, tröttheten från hösten har lättat, men inte strålar min hy eller mitt hår.  Mitt normalt rätt oljiga hår som vanligen behöver tvättas åtminstone var annan dag, är torrt och kliar. Kan inte tvätta det oftare än två gånger i veckan. Hyn är torr, blek (antagligen snarare ett tecken på att vi är mitt i vintern snarare än graviditeten) och  glanslös. Inget smink sitter på särskilt snyggt utan framåt eftermiddagen ser det ut som mitt ansikte håller på att krackelera och fnasa sig.

Så om någon hittar några gyllene dagar som tydligen hamnat lite på villovägar, vänligen peka ut vägen mot mig! 

Och nej, detta ska inte betraktas som ett klago-inlägg... snarare bara en lite ironisk betraktelse av  skillnaden mellan hur saker och ting "borde" vara och hur de är i realiteten ibland.

Önskar er en fin söndag!


Tjillivippen från en inte så gyllene Caramel

5 kommentarer:

 1. Det har jag också undrat. Man ska må så bra, hyn stråla m.m. Det finns det inget av här, eksemen värre än innan och torr hy. Så var det förra gången och även nu

  SvaraRadera
 2. Jag ska ut och leta efter dem på en gång. Hämta dem, slå in dem i ett fint paket och ge till dig. :-)

  Hoppas du känner dig bättre snart. En härlig hårinpackning kanske? :-)

  SvaraRadera
 3. HEJSAN KÄRA SVÄRDOTTERN

  SIST JAG SÅG DIG SÅG DU ALLDELES STRÅLANDE UT! :)/KRAM, ANJA

  SvaraRadera
 4. Ville bare önske deg en god helg!

  Klem Irene

  SvaraRadera