måndag 3 januari 2011

Uppdaterat

Hej hej Bloggen hallå!

Tänkte bara tala om att jag har uppdaterat mina flikar med bilder från det gångna året. Tyckte det var dags!

Tjillivippen från Caramel

2 kommentarer:

 1. Hejsan! Du frågade om "vågfiltens" mönster hos mig. Det är ett enkelt mönster som jag stickar framför tv:n också ibland. Filten skulle säkert passa jättebra till babyfilt också :) Jag stickar i mjukaste alpacka som ju är perfekt till en baby faktiskt, för alpacka tål även en känslig babyhy och tex allergihud. Jag har eksem och har inga problem alls med alpackagarn. Men det finns naturligtvis en massa garner och olika tjocklekar att välja på :) som skulle passa.

  Mönstret är som följer:

  Spetsstickad fluffig sjal av mohairgarn eller liten pläd av ullgarnsrester

  Åtgång: ca 225 gr mohairgarn (sträckning 225 m/100gr) eller ca 750 gran blandade ullgarner.
  Använd flera olika grovlekar av ullgarn, om man har lust, och låt 2 eller tre trådar följa med så det blir lika tjockt hela tiden.

  (Jag stickar i alpackagarnet Indiecita med stickor rundstickor 6mm och uppläggning med 152m ).

  Stickor: nr 9 el. 10. Rundsticka rekommenderas 80cm eller mer och sticka fram och tillbaka.

  Det är enkelt att lära sig, det bygger på 4 varv som man upprepar .
  Mönster:
  Varv 1: Räta maskor (framsidan på stickningen)
  Varv 2: Aviga maskor (baksidan)
  Varv 3: Mönstervarvet: *Sticka ihop 2 maskor rätt upprepa 3 ggr; 1 rät maska + 1omslag upprepa 6 ggr; Sticka ihop 2 maskor rätt upprepa 3 ggr*.*………* = rapporten upprepas 4 ggr(framsidan)
  Varv 4: räta maskor (baksidan)
  Lägg upp 80 maskor och sticka rätstickning i 8 varv.Börja därefter mönstret enligt ovanstående beskrivning.Sticka alltid 4 räta maskor i var sida som bildar en kant (de ska stickas rätt i alla 4 varven)Sticka tills du fått en lagom storlek på din sjal (den töjer ut sig lite efterhand) avsluta med 6 varv rätstickning och till sist en lös avmaskning.

  Med ovanstående beskrivning blir filten ca 75 cm bred. Vill du göra filten bredare kan du öka de 4 kantmaskorna i var sida till fler. Eller öka antalet "vågor" med 18m per "våg".Mönstret finns på sticka.org = stickföreningen.

  Hoppas mönstret blir till hjälp i val av babyfilt! Om jag förstått rätt så går ni alltså i "väntans tider"? I så fall måste jag säga ett STORT GRATTIS!!

  SvaraRadera
 2. Hej, hej kära Caramel!
  Så spännande uppdatering:)!/kram, Anja

  SvaraRadera