lördag 15 januari 2011

Ares nya matskål

Hej hej Bloggen hallå!

Häromdagen åkte älsklingen och jag till Husdjurshälsan för att köpa mera kattmat till de stora katterna. De äter nämligen ett specialfoder för mycket överviktiga katter.

Jag såg en pytte-pytte-liten matskål, typ en hamsterskål, och skojade med älsklingen om att vi kanske borde köpa den till Ares och se om man kan lura honom till att äta mindre, eller åtminstone mindre snabbt. 

Ares har nämligen en lite egen teknik när han äter. Han mer eller mindre "skopar upp" en munfull med torrfoder och sväljer utan att tugga, vilket gör att han äter snabbt och mycket.

När personalen som förestår butiken hos veterinären hörde detta så fick vi en annan typ av matskål till Ares. Den ser jätteknepig ut, stor och med typ "hinder" i skålen. Syftet med denna skålen är just att förhindra att katten äter för snabbt utan får kämpa lite för maten berättades det för oss.

Nåväl, vad som helst som kan hjälpa våran stoooora svarta misse till ett litet lättare liv kan ju inte skada tänkte vi och tog emot den med viss skepticism. 

Väl hemma lade vi i torrfoder i skålen. Ares snusade lite på den och sneglade sedan på de tomma vanliga skålarna. När han fattade att de vanliga skålarna inte skulle fyllas på så gjorde han ett tappert försök till att använda den nya skålen.Vilken blick han gav mig när han tappade tålamodet att pilla i sig torrfodret bit för bit.... Det talade minsann om vilken elak matte jag är.  Men det verkar som om den nya matskålen kanske  kan hjälpa Ares att äta mindre, då han inte har allt för stort tålamod att pilla på med sitt torrfoder på det här sättet särskilt länge. Vi får väl se!

Tjillivippen från den elaka matten Caramel

2 kommentarer:

  1. Ha ha! Stackars Ares ;o)

    SvaraRadera
  2. men en sån skål har ja aldrig sett förut... tur att inte ja får en sån... ha ha... eller synd kanske... massor med kramar <3

    SvaraRadera