söndag 16 januari 2011

Det lilla rådjuret, uppdatering

Hej hej Bloggen hallå!

Tänkte göra ett inlägg och uppdatera er lite om det stackars lilla rådjurskidet jag skrev om kring jul och vi var lite oroliga för. Men jag kan meddela att hon lever och kommer till oss dagligen.

När det är riktigt kalla nätter kommer hon och sover på tomten, under trädet där vi matar rådjuren. Hon har dessutom tuffat till sig, låter inte vem som helst köra med sig längre utan står på sig.

Men bäst av allt, det ser ni på bilden nedan...

Hon har fått ett fint lager av hull och lite bullemage! :)

Alla rådjuren som kommer till oss har ett fint hull numera så vi får väl hoppas att vår matning verkligen hjälper till att hålla dem vid liv.
Det är svårt att veta hur många olika rådjur som besöker oss egentligen men jag lyckades fånga fem på bild samtidigt och då var inte vår lilla vän med.


Detta är en bild "in action". De tre rådjuren till höger är en gruppering, som  hör till våra dagliga gäster. De tolererar inte andra rådjur i sin närhet och då är det främst honorna som är ettriga som tusan att jaga bort andra rådjur. Bocken är sist i gänget när man jagar bort inkräktare.  

Hur skiljer man på en get och en bock?? Getterna har tofs i baken och bocken under magen! :)

Tjillivippen från Caramel

2 kommentarer:

  1. Det är så härligt och gott att ni tar hand om rådjuren.
    kram

    SvaraRadera
  2. Men så härligt. Vad fina de är. Skulle kunna sitta och betrakta dem riktigt länge om jag såg dem live. Är så fascinerad. :-)

    SvaraRadera