tisdag 30 juni 2009

Första etappen Gråbo- Vinäs (Mora) ca 54 mil

Hej hej Bloggen hallå!

Uschiamej vad det är surt det är att behöva vakna av väckare på sin semester men älsklingen och jag hade bestämt att vi ville komma i väg i någorlunda god tid innan morgontrafiken. Ungefär 07.40 var vi packade och klara.

Antar att dagens nätta biltur hade kunna kallats " Mr & mrs C goes E45" för vi har uteslutande åkt på 45:an idag. Första stoppen blev i Säffle för lite påfyllning av kaffe och lite annan engergi för att sen åka in till Karlstad en sväng och införskaffa lite glömda förnödenheter och lite att kyla vår strupe med till kvällen när vi varvar ner.

Nästa riktiga stopp blev Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem.

Inte så pjåkigt hus för en av våra mest kända författare, eller?

Självklart fanns det en fin och prydlig rabatt på baksidan huset.

Det fanns även en vacker påfågel på gården

Men döm om vår besvikelse, det var inte så mycket att se förutom ovan, men shoppen, där vi turister förhoppningsvis kan köpa med oss souvenirer föll oss inte i smaken. Antingenför dyrt eller så alldeles för "o-Selmigt" var produkterna.



Nu har vi landat på Mora Vandrarhem i Vinäs, utanför Mora där vi kommer att tillbringa natten i ett gammalt charmigt trähus. Kan rekommenderas varmt.


Vi tilldelades "kakelugnsrummet"

Det blev ingen åska i Vinäs i kväll som vi trott, istället blev det skrämmande vindstilla. Inte ett löv rör sig, det står fruktansvärt stilla och är varmt. Vi tog en liten promenad ner till Siljan och kände lite på vattnet. Det var alldeles ljummet och det var barn som badade. Jag önskade att jag kunnat göra dem sällskap. I stället satte vi oss i skuggan av huset och kopplade upp oss på nätet och kollade läget i stora vida världen.

Fru C, i funderingar om vad som skall skrivas på bloggen

Vinäs är en otroligt charmig liten by som bara ligger några kilometer utanför Mora. De verkar ha arbetat med att bevara byggnaderna i den gamla stilen.

Bygdegården i Vinäs


Tjillivippen från semester-Caramel och älsklingen

1 kommentar:

  1. Så skönt att ni har kommit fram till etapp ett i er färd!
    Vi var och kollade era rumsväxter igår - jag ville få en uppfattning över deras "tillstånd" - vilket var gott;))!
    Det skall bli spännande att se bilder sedan!/Kram på er båda! Anja å Anders

    SvaraRadera