måndag 22 november 2010

Ultraljud och NUPP

Då var det äntligen dags för turen till Borås och Södra Älvsborgs sjukhus.

"Följ bara skyltning mot förlossning så hittar ni" sade barnmorskan i Gråbo när vi bokade tiden. Tur att jag kollade upp vart det låg på nätet igår och hade en hum om vart specialistmödravården låg, för vi hittade ärligt talat inte en endaste skylt som sade Förlossning förrän vi hittade entrén.

Det var inte ett helt medgörligt litet pyre som bor i min mage utan när det var dags att knacka på med ultraljudet bestämde sig den lille för att ta sig ett gympapass. Läkaren fick sannerligen jobba för sin lön innan hon fick måtten hon behövde för riskberäkningen för kromosomavvikelser. Det rycktes i den lilla kroppen, vändes och vreds både hit och dit... det viftades på armarna, vreds på huvudet och hickades.

Efter en sådär 40 minuter så tröttnade den lille på sitt gympapass, gäspade och somnade till slut. Då fick doktorn äntligen de mått hon behövde. Tydligen så såg det bra ut, vi kommer inte att rådas till fostervattensprov.

Pyret är nu lite mer än 7 cm från toppen på huvudet till rumpan. Den snälla läkaren printade också ut några bilder för oss att ta med hem. Har försökt att fota en av dem, så jag ber om ursäkt om det är lite kass kvalité:


Det känns otroligt skönt att veta att den lille verkar må bra trots all stress den och jag varit utsatt för och den vurpan jag lyckades med i förra veckan.

3 kommentarer:

 1. Hejsan kära Helene!

  Riktigt spännande läsning. Tänk att få ta del av allt detta! Så fint! Annat var det 1964...MEN, det var redan betydligt mer modernt 1969.
  Hoppas att du snart slipper tröttheten och får njuta mer av din graviditet - kanske är det bara en gång i livet...
  Vilken snygging det ser ut i ultraljudsbild ;))!
  Undrar om hon (!!??) inte liknar farmor...;))!/Kram, Anja

  SvaraRadera
 2. Hallåj hela familjen!

  Tackar för inbjudan till nya bloggen. Vi kommer att följa er med spänning =) Härligt att allt såg fint ut på UL. Vilket datum fick ni som BF?

  Många kramar från Mia, Stephan, Lova och "Pyret"

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!!!
  Åh, jag ..snyft... blir så glad att jag får ta del av detta underbara!!! tack snälla.
  Har inte hunnit läsa så noga än, men tänkte ta det när jag har bättre med tid!!
  Ville bara titta in & tacka för inbjudan & att jag ser fram mot att få ta del av detta underbara!!!
  Ta hand om ER!!!!
  varm kram Tina

  SvaraRadera