tisdag 9 november 2010

Alldeles vitt ute nu

Hej hej Bloggen hallå!

I dag kom Kung Bore till Västkusten. Vanan troget följer trafikkaos och olyckor i hans spår. För en norrlänning som är uppvuxen med många månaders vinterväglag per år är detta fenomenet en stor gåta.

( Bilden är lånad från DN:s hemsida och har inget med dagens snöoväder att göra)

Man vet att snön kommer på hösten, och även om vissa tycker det är tidigt så är det väl mer eller mindre fritt fram för Kung Bore närhelst oktober är passerad. Det är ju inte direkt så att dagens väderprognoser inte ger någorlunda hint om att det kan vara dags för snö. Annat var det på den tiden man verkligen gick till spågubbar och gummor för den delen för en kvalificerad gissning.

Förvisso säger lagen att det är först till 1 december man har skyldighet att ha vinterdäck på sin bil, men varför vänta så länge? Dumdristigt om man frågar mig. Man äventyrar inte bara sin egen hälsa utan kanske också andras.Väl hemma i afton möttes jag av en yster katthona i snön! Bettan tar alltid tillfället i akt att visa sitt leksinne, gamla damen, när det finns nyfallen snö.  Härligt att se att någon annan också blir glad av snön när den faller. Kan inte annat än älska de lekfulla liven som förgyller vår vardag.


Tjillivippen från Caramel som för tillfället vistas i Kung-Bore-land

2 kommentarer:

 1. jag valde att byta till vinterdäck. Inga risker här inte. Snön kan vara lite farlig vid tillfällen. :-)

  Vår snö blir dock bara blask än så länge. Hoppas det försvinner eller lägger sig, mellanläget är sådär tycker jag. :-)

  ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 2. Vintern överraskar ibland så det är bäst att få på vinterdäcken så fort som möjligt tycker jag!
  Finast är ju en riktig vinter med snö och litet kallt!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera