onsdag 1 december 2010

Några tankar bara....

Hej hej Bloggen hallå! .

Det är tidigt på onsdagsmorgonen, det är fortfarande mörkt ute och jag har just kommit hem från att ha skjutsat älsklingen till jobbet. Termometern visar -14.3 grader *brr*

Många är på väg till skola och arbete just nu och vissa av dem åker kollektivt och promenerar varje dag i mörkret till sina hållsplatser. En tanke som slog mig i bilen på vägen hem är hur få det är som använder reflexer. Vinterkläder är ofta mörka och i mörkret kring en dåligt upplyst landsväg, så syns man knappt och risken för olyckor är större än i dagsljus.

 Med reflex syns man (bilden är lånad från Örebro.se)
Jag kan inte direkt påstå att jag är någon stjärna på att komma ihåg reflexer själv, även om jag försöker att ha på reflex när älsklingen och jag är ute och promenerar.

När jag växte upp så var väggen innanför vår ytterdörr full av reflexer. På den tiden var det mest de hårda reflexerna som antingen var runda, hjärtformade eller formade som en snöstjärna som gällde. Det var lika självklart att kroka på sig ett reflex som att ta på handskar och halsduk.

(Bilden lånad från cooltoday.se)

Nuförtiden finns det en uppsjö av reflexer, både när det gäller form, färg och material och jag kan inte påstå att jag har någon ursäkt för att slarva med att använda reflexer. De är inte tråkiga längre. Vad är din ursäkt?


Tjillivippen från mörker-Caramel

3 kommentarer:

 1. PRECIS DEN REFLEKTIONEN HAR ANDERS Å JAG HAFT!KRAM, ANJA

  SvaraRadera
 2. Det är superbra med reflexer. En billig och bra livförsäkring! Försöker att ha dem på och komma ihåg dem, men jag glömmer dem också! Det är min ursäkt; jag glömmer dem. Barnen hade däremot ALLTID reflexerna med och på.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig. Supersvårt att se gångtrafikanterna. Ha en mysig helg
  Kram Agneta

  SvaraRadera