fredag 31 december 2010

Mera om rådjuren i vinter

Hej hej Bloggen hallå!

Att vi ömmar för de vilda djuren, främst fåglar, ekorrar och rådjuren är ju ingen hemlighet.

I går så hade de till och med ett inslag i Rapport om hur svår den bistra vintern är för just rådjuren och man uppmanade alla som kan att stödutfodra. Här man man läsa en artikel från SVT om detta.

Under rådande omständigheter kring rådjuren så har vi läst på lite om dem och jag måste erkänna attdet är mycket man inte vet om dem, till exempel så kan de ha Listeria, som är en av de bakterier och infektioner som vi gravida ska vara extra försiktiga mot. Så nu kan jag med gott samvete sitta inne och titta på älsklingen när han matar rådjuren.

Tror jag ska höra med Lerums kommun om de tar det ansvar som naturvårdsverket rekommenderar kommuner och lantbrukare att ta och stödutfodra nu när det är en sådan vinter som det är. Om vi har tur så gör de det och kanske kan bidra lite med mat till våra rådjur. I ärlighetens namn är Renfor inte helt gratis!

Vårt lilla rådjurskid som jag visade på bild från juldagen, kommer och äter hos oss några gånger om dagen, och verkar trots att hon är skygg, finna någon trygghet i att vara nära oss då hon gärna sover under fågelträdet. Det är så synd om henne. Hon är verkligen de andra rådjurens  hackkyckling, så fort de ser henne jagar de bort henne med alla möjliga medel.

Tjillivippen från djur-Caramel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar