söndag 12 december 2010

Lussebak och cravings

Hej hej Bloggen hallå!

I dag är det tredje advent och ännu har ingen direkt julkänsla infunnit sig hos mig. Pyntet ligger fortfarande i sin låda i väntan på inspiration, eller så får jag väl helt enkelt ta tjuren i hornen nästa helg, så det blir lite juligt veckan innan jul. I vanliga fall brukar det vara allt pynt upp redan inför första advent här hos oss. Jag älskar i normala fall allt vad som har med julen att göra och det är snudd på julöverdos hos oss.

Men jag har bakat lussebullar idag. Visst man kan väl köpa lussebullar också, men då tappar man själva känslan med lussebullar. Det man lagar själv är mycket godare än köpes, så är det bara. Doften som sprider sig i hemmet när man gräddar,den går inte att köpa.

Jag är nu i vecka 16, magen har börjat synas men jag har inte börjat gå upp i vikt ännu. Men jag är inte så orolig då jag äter skapligt balanserat och äter när jag är hungrig. Under senaste veckorna har jag haft ett diffust sug efter något jag inte kunnat identifierat och tror att jag snart smakat mig igenom allt som är lovligt att äta som gravid. Nu har jag äntligen kommit på vad det är jag vill ha; kokt  nyskivad skinka  (eller kalkonbröst) som man köper i charkuteri-disken på affären. 

Dessvärre har vår lokala matvaruaffär inte sin chark öppen på söndagar, så lite färdigförpackad kokt skinka av märket "Mor Matildas" fick bli ställföreträdare istället. Det är inte alls detsamma som nyskivad, men tillräckligt för att ge mig ståpäls när jag och älsklingen öppnade förpackningen och mumsade lite.

Tjillivippen från advents-Caramel med smak för kokt skinka

4 kommentarer:

 1. Oroa dig inte för vikten! Pyret får vad han/hon behöver ändå. Det dröjde länge innan vågen visade någon skillnad för mig också. Det kommer ;o)

  Ha en fin Luciadag!
  Kramar från Mia

  SvaraRadera
 2. Ta en titt hit!/Kram, Anja

  SvaraRadera
 3. hahaha. Skinka alltså, hoppas du har köpt nyskivad nu och gottat dig. :-)

  Håller verkligen med dig om att nybakade hemmagjorda lussebullar slår allt. :-)

  En stor kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Önskar dig och alla dina en riktig GOD JUL!

  SvaraRadera