söndag 21 mars 2010

Tyson i trubbel (Varning, bild på läbbbigt sår)

Hej hej Bloggen hallå!

I morse kom det in en liten plaskvåt kisse. Min vana trogen så tar jag fram handduken och frotterar, något som inte riktigt föll honom i smaken för han sprang och gömde sig under sängen.

Efter en liten stund ropar älsklingen från sovrummet att Tyson ligger i sängen och blöder. Ja mycket riktigt så är det blodiga fläckar på lakanet. Vi undersöker lite och upptäcker att han har ett blödande sår på bakbenet som behöver lite veterinärvård.

Av ansiktsuttrycket att döma är Tyson inte riktigt nöjd med att vi pillat på hans onda tass.

Vad att göra annat än att lasta Tyson i transportburen och in i den eländiga bilen?Om att åka bil tycker jag INTE, säger Tyson och det lät han oss ljudligt höra.

Inte heller var den trånga buren på Blå Stjärnan någon hit.


Idag har älsklingen och jag sett en helt ny sida av Tyson, nämligen vilddjuret! Det var mycket högljudda protester och ilskna vrål som kom ur honom när djursjukvårdaren tog tempen på honom och försökte raka sårområdet. Det fick bli sedering innan fortsatt åtgärd!

Och där trodde vi att allt skulle bli frid och fröjd, men ack vad vi bedrog oss! Tyson var som en rasande liten fyrkilos tiger när djursjukvårdaren försökte ge honom injektionen i lårmuskeln. Han morrade och skrek utöver sig, något som chockade både älsklingen och mig. Det krävdes rejält hårda tag för att hålla honom bara för att få injektionen. Men vi förstod varför när vi fick se vad som dolt sig under pälsen:


Inte nog med att han hade bitmärken, han hade också en ca 3 cm lång och djup reva. Man kunde se senorna i såret !!*urk* Inte konstigt att han var så rädd om sitt ben. Så nu är han intagen på Blå Stjärnan för behandling och vi kommer oss inte iväg på den planerade husvisningen! Om vi har tur får vi hämta hem honom i kväll, annars blir det kanske inte förrän i morgon.


Tjillivippen från en orolig matte Caramel

5 kommentarer:

 1. Du sa ju att han hade vårkänslor och var uppe och trampade kl.03. Det verkar som om andra också har vårkänslor, katter brukar väl slåss om revir och damer i mars.
  Hoppas allt går bra fort.

  En bra dag önskar jag dig.

  SvaraRadera
 2. Usch ja. Så det kan gå ... bråk katt herrar emellan?

  SvaraRadera
 3. Oj då, det var illa,hoppas han snart blir pigg igen.
  Ha en trevlig vecka.

  SvaraRadera
 4. Men Näe!!! Lille tisetassen!! Å, jag känner med er. Vet ni vad el vem som skadat honom? Hur har det gått? Har ni fått hämta hem honom?
  Å, det är så jobbigt när ens djur råkar illa ut. Känner sig så maktlös.
  Jag håller mina tummar för att allt ska gå bra för er!!!
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt! Men han blir säkert bra snart, det jobbiga brukar vara om katten behöver ha en sådan där bökig halskrage för att inte komma åt såret medan det läker. De katter jag har haft gillade inte sådana påhitt!
  Lycka till med husletandet!

  SvaraRadera