söndag 14 mars 2010

Dags för vårrensning i garderoben?

Hej hej Bloggen hallå!

Hör du till den skaran av människor som rensar ut och slänger/lämnar till Myrorna, UFF eller liknande varje vår och höst? I så fall tycker jag att du, precis som jag att tänka om nu i vår och vid varje garderobsrensning.

I mitt arbete kommer jag lite då och då, tyvärr, i kontakt med olika kvinnojourer dit kvinnor ibland flytt hals över huvud och har bara de kläder som hon har på kroppen. I bland har hon också med sig barn som inte heller har annat än de kläder som de har på sig.

De flesta kvinno-/tjejjourer tar tacksamt emot kläder, både till kvinnor och barn men också ibland leksaker. Därför tycker jag, eller till och med uppmanar er alla här ute i bloggosfären att kontakta en kvinnojour nära dig för att höra om de har någon nytta av de kläder du ledsnat på/barnen vuxit ur.

Tjejjourens hemsida kan du hitta kontaktuppgifter för den/de kvinnojourer som finns i din närhet. Tveka inte, lyft luren, slå en signal och fråga.

Tjillivippen från Caramel (som inspirerats till lite "kvinnokamp" av den fina blomman svärmor köpt till mig på internationella kvinnodagen, men avhämtades först idag)

5 kommentarer:

 1. Hej vännen!!
  Vilken bra ide!!! Mycket bra!! tack snälla för tipset. har inte ens tänkt på det!!! Det ska jag verkligen göra från & med nu!!!
  Vad jobbar du med/som??
  Önskar dig en underbar början på nya veckan!!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja, jag hör till den skaran... men tyvärr har aldrig tanken slagit mig att faktiskt kvinnojouren skulle kunna använda detta. Men egentligen är det ju så självklart!! Tackar för tipset, ska genast in o kolla deras hemsida.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Åh vilket bra tips, det ska jag absolut kolla.

  SvaraRadera
 4. Förresten, jag fick en liten Sunshine Award häromveckan. Jag vill föra vidare den till dig för att du skriver så fina och glada inlägg. Du behöver såklart inte skicka vidare den, om du inte vill. Ville bara säga att jag länkat till dig på min blogg idag. :-)

  SvaraRadera