söndag 18 oktober 2009

Tyson är inte dum direkt

Hej hej Bloggen hallå!

I går på dagen så var det premiär för lille Tyson att gå ut. Det var först lite läbbigt att vara ute i det blöta gräset, för vår lille vän är hysteriskt rädd för vatten. Men efter en liten stund så skuttade han runt som en galning, med lite väl mycket energi.

Han var jätteduktig, han höll sig i närheten av oss, även om han försökte utforska omgivningen och det var inget problem att gå in efter två timmar ute i friska luften. Resten av kvällen märkte vi inte att vi hade en i normalfallet livlig kattunge, han var fullkomligt utslagen och tyckte att det var tryggast att sova i min famn hela kvällen.

I dag var det strålande väder igen och såklart fick Tyson gå ut igen. Efter några timmar så var det dags att gå in och trött som han var så sussade han sött på sängen. Vi tänkte passa på att ta de stora kissarna på promenad och gick ut och ropade på dem, dessvärre utan större framgång så vi gick tillbaka upp till huset. Gissa vem som glatt kom skuttande mot oss? Just det, Tyson!!

Han har alltså tagit sig ut genom kattluckan!! Åter inne så sussade han helt utslagen på sängen och vi bestämde oss att åka och handla. Gissa vem som kom skuttande på gången ner mot bilen när vi just skulle åka? Just det, Tyson.

Snacka om att hönsmamman Caramel hade ågren att åka i från lilleman. Vi kunde bara hoppas att han hade vett att ta sig in igen, eller åtminstone hålla sig i närheten av huset. Väl hemma igen så hade det börjat skymma och ingen katt i sikte. Vi låste upp dörren och ropade lite efter vår unge familjemedlem.

Vilken lättnad, när han visade sig var inne igen! Det verkar som om han har två "kattvakter" i de vuxna katterna för båda hade stenkoll på honom när vi kom hem igen.

Summa summarum, Tyson har alltså lärt sig själv att gå både ut och in genom kattluckan.

Tjillivippen från hönsmamman Caramel

3 kommentarer:

 1. Åh kära Caramel! Jag kan inte "höra" nog om Tyson! Du får nog sluta å jobba (du få'la gå till
  socialen;))!)och sriva om Tyson dagarna i ända!/Kram, Anja

  SvaraRadera
 2. Kära svärmor! Du kanske vill följa honom till doktorn och hålla tassen när han skall öronmärkas och kastreras nu i november? ;)

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tyson verkar vara en tuff och smart kille. Härligt när det går bra. Men visst är man orolig för de små liven iallafall, känner igen mig.
  Här är det inte så bra, lillan är inte så pigg på de andra katterna. Med lite tid kanske det blir bättre.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera