söndag 11 oktober 2009

ADHD-katt?

Hej hej Bloggen hallå!

På det sistone har älsklingen och jag börjat fundera på om lille Tyson har ADHD.

Han går från 0 till 100 på typ en millisekund och då blir han spritt språngande galen och då menar vi galen, inte bara kattungebusig. Han biter på allt han kan se, alltifrån våra öron, kinder och tår till karmarna på våra köksstolar.

Han rusar runt i huset och verkar trigga sig själv att bli så galen och arg som tusan när man försöker diciplinera honom. För att inte tala om hur morgonpigg han är. Denna helgen har sannerligen inte rymt några härliga sovmorgnar för oss. Tyson har väckt oss vid 3.30-4-tiden och varit ytterst påstridig om att få oss att vakna.

För en del människor med ADHD behövs centralstimulerande medicinering för att kunna fungera normalt, för Tyson verkar kattmynta ha samma lugnande effekt medan Ares och Bettan blir alldeles rusiga av kattmynta.

På tal om Ares, så börjar han och Tyson ta små tafatta steg i att bli vänner. Igår så lekte de litegranna efter den smarriga middagen. Dessvärre missade vi att fånga själva leken på bild, men man kan ju se att de inte har några problem att vara varandra nära längre.


Tjillivippen från en icke utsövd Caramel

4 kommentarer:

  1. Ja men då begriper jag ju varför han inte går i skolan;))! Men, så skönt då att de andra katterna börjar acceptera honom. (Uppriktigt sagt skulle även jag få en allvarlig släng av ADHD om jag skulle tvingas att stanna inne och inte få gå ut. Tyson fattar ju inte varför ni måste göra så som ni gör just nu!)
    Grannens katt Bronislav (så som vi kallar katten)får däremot visst aldrig vara inne. Trots att det är folk hemma så har han fått ligga på altanräcket HELA DAGEN! I morse när jag gick upp och ut i vardagsrummet stod han på två ben och tryckte sitt lilla kattansikte mot vår altandörrsfönster och spanade in till oss.Tyvärr är han/hon så skygg och sprang sin väg när den såg mig. Man skulle inte kunna tro att katten faktiskt har ett hem - han får ju aldrig komma in. Undrar varför en del skall prompt skaffa sig djur, när man inte bryr sig om dem. /Kram, Anja

    SvaraRadera
  2. Det ska bli spännande att följa Tyson! Känns som att det kan bli fortsättning på detta ;o)

    Kram från Norway

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig kära Anja, och det är därför vi har bokat tid för att kastrera honom för att sen börja introducera honom ute.

    I går kväll lekte Tyson och Ares tillsammans i vår skohylla. Inte en endaste sko fick stå kvar på sin plats =)

    Yes Mia, det kommer nog att bli en liten följetong med unge herr Tyson. Tänkte försöka att lägga in ett videoklipp på den lilla galningen.

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Läser att det är livat hos dig. Här är Snöret inte så pigg än. Idag busade Gandalf och Pelle (hunden) så Snöret gömde sig. Gandalf är utekatt men han kan ändå få fullständigt spader inne, särskilt om det är tråkigt väder och han inte vill vara ute.
    Det har gått överförväntan med de andra katterna. Dom bryr sig inte direkt om Snöret än. Det är Snöret som fräser åt våra stora pojkar.
    Det ska bli kul att läsa följetongen om Tyson.
    Hoppas att han lugnar sig på mornarna så ni får sova.
    Ha en bra dag och krama missorna.

    SvaraRadera