söndag 27 september 2009

Små små framsteg

Hej hej Bloggen hallå!

I går så gjorde våra kära katter Ares och Bettan ett enormt framsteg mot accepterandet av kattungen. De sov nämligen inomhus för första gången sedan kattungen hittades i tisdags.

Det är rätt fascinerande att se vilken pondus Ares trots allt har mot den lille. Det räcker nämligen att Ares tittar strängt mot den lille, inte morra eller fräsa längre, bara titta strängt, för att den lille skall backa undan. Men de är rätt nyfikna på varandra, det syns och de har börjat nosa på varandra lite.

Men Bettan är en annan historia, hon är inte alls lika lätt att blidka, utan hon drar så snart kattungen närmar sig hennes synfält. Men i natt sov de inne i alla fall. Förvisso på handduken som ligger just innanför kattluckan, men inomhus.

Annars intet nytt på kattungefronten, ingen som gjort anspråk på honom som bortsprungen. Jag pratade med en granne i fredags, han hade träffat på kattungen redan i måndags på busshållsplatsen. Så nu vet vi att han varit ensam, hungrig och rädd minst ett dygn innan jag hittade honom.

Tjillivippen från en morgon-pigg Caramel

3 kommentarer:

  1. Hej! Jag försöker övertala min man om att vi skall ta emot kattungen, behöver nog en veckas tjat till innan han har blivit mör,,,,,
    Kroksjön,,

    SvaraRadera
  2. Vill ge dej en kram för du tog dej an kattungen, förstår inte hur man kan dumpa av såna små liv? Har inte du nån i bekantskapskretsen som behöver en ny vän att slösa/få kärlek av? Även om man vill ta hand om den, kan det bli oroligt i flocken man redan har när det kommer en lite "inkräktare". Vet av erfarenhet att det kan bli lite spänt ett tag men det brukar gå över, katterna orkar sällan gå o va arga länge, utan acceptera den nya till slut. Lycka till med den lille sötnosen!

    SvaraRadera
  3. Vilken sötnos ni har fått som tillskott i familjen! ;o) /Mia & Lova

    SvaraRadera