onsdag 16 september 2009

Klolös kisse

Hej hej Bloggen hallå!

Som jag berättade i tidigare blogginlägg så har Ares varit i närkamp med någon och fått sitt ärr på nosen. Tydligen verkar det vara någon, antagligen katt, som fortfarande har något otalt med vår svarta stora ungkatt.

Under de tre senaste aftnarna har katterna krånglat på våra kvällspromenader i höjd med en hög av timmer som antagligen rasat i stormar och samlats ihop. Resultatet har varit att människorna gått hem själva utan kissar, likaså i kväll. Ares stannade till och vägrade att gå ett steg till för han hade fått vittring på en sork som han fångade och käkade upp. Bettan ville inte heller följa med hem.

När undertecknad förbereder morgondagens middag så hör jag hur kattluckan klickar och en katt kliver in. In kommer en moloken och mer eller mindre heldränkt Ares. Det såg nästan ut som om han klivit ur duschen efter en heltvätt.

Självklart så tar jag fram handduken och torkar honom som vi brukar när han kommer in våt av regnet, vilket han gillar. Men i kväll är första gången så fnyser Ares, han fnyser om och om igen, som om han vore frustrerad eller riktigt riktigt arg.

Handduken blev alldeles brun av vattnet från Ares och jag ser att han släpper ganska rejäla tussar med päls. Vid en närmare besiktning så har han klo- eller bitsår på bakkroppen och att han har INTE EN ENDA HEL KLO på någon av sina fyra tassar!!

Våran stackars lilla Ares har och kommer säkerligen att ha väldigt ont i sina tassar ett tag framöver innan klorna läker.. men jag kan inte rå för det, han är hiskeligt söt när han försöker halta på alla fyra tassarna.

Antagligen har den elaka katten smugit runt och bara väntat på att få ge sig på Ares och Ares försökt först rädda sig upp i något träd och sedan fly hem närmaste vägen rakt över kärret och genom skogen. Älsklingen och jag är tacksamma att han i alla fall kom hem och inte sprang blint rakt ut i skogen i panik.

Lilleman är numera under observation, tur i oturen är det snart dags för den årliga vaccinationen och veterinärbesök.

Tjillivippen från Caramel

2 kommentarer:

  1. Nämen stackers Ares!Kanske har det varit den där hemska, stora som är så elak och grym? /Kram på Ares!Anja

    SvaraRadera
  2. Ja, det är jättesynd om Ares, men han tar det bra.. Han haltar runt lite, går ut och är ute ett tag men kommer sen in och försöker att klösa på klöspelaren... då ser man att han är plågad.

    SvaraRadera