söndag 24 oktober 2010

Vilken regnig helg!

Hej hej Bloggen hallå! 
 
Ja nu är verkligen hösten här, eller ska man våga sig på att till och med kalla det för vinter? I torsdags så såg vi årets första snö här hemma, i fredags morgon öste haglet ner.

Vårt vattenfall har mer vatten i sig än på länge, det dånar bokstavligen... låter nästan som motorerna på någon av Danmarksfärjorna tycker jag. Kissarna går inte ut mer än nödvändigt och om de nödvändigtvis nu ändå behövt gå ut kommer de in drypande våta av regnet och behöver frotteras.

Det är sådana här dagar jag har så hopplöst svårt att vakna till liv, går mest omkring som en zombie och längtar till sängen igen.  Med sådana dagar har nog sin funktion de med. Men skam den som ger sig, i går passade vi på att använda lite av våra egna äpplen till en äppelpaj att mumsa på framför teven. Antagligen är det inbillning, men visst är det extra gott när man använder ingredienser som man odlat/plockat själv?

Idag verkar det inte bli bättre väder, utan man får nog planera inomhusaktiviteter idag med. Kanske baka lite? Älsklingen är ruskigt duktig på att göra bullar. Det blir förvisso café-storlek på dem men han fyller dem med apelsin istället för kanel och de blir verkligen mumma.

Nåväl... det återstår att se vad vi hittar på denna regniga dag.
Tjillivippen från Caramel

3 kommentarer:

 1. Det är nåt visst när man använder egna bär, äpplen, grönsaker eller vad det nu än är. Helt klart. Det är godare helt enkelt och man vet hur de har odlats och vuxit. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Visst är det extra gott med hemodlat, det är ju bland annat därför vi pysslar med våra grönsakssängar, bärbuskar och fruktträd, eller hur?
  Ett dånande vattenfall på tomten! Det skulle jag inte säga nej till...
  Vår trädgård har fortfarande mycket snö/is trots flera dagar med plusgrader och regn. Inte roligt.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Kul att du hittat till mig och deltar i tävlingen!

  SvaraRadera