fredag 22 oktober 2010

MVC och lite funderingar

Som boende i en kommun som Lerum som är moderatstyrd är jag lite förvånad. Moderaterna har ju tydligt visat under de gångna fyra åren att det är arbetslinjen som gäller. Att arbeta är bra. Därför kan jag inte annat än förundras över att det inte finns ett endaste MVC i Lerum kommun som har kvällstider.

Vi hade nämligen tid för inskrivningssamtal nu på onsdag 27 oktober men vår barnmorska Maria är sjuk och den ändrade tiden till den andra barnmorskan passar inte för oss så jag ringde upp. Det var lögn omöjligt att kunna boka om inskrivningen till en tid som passade oss under samma vecka utan vi fick då skjuta på inskrivningen en vecka men då på morgonen och då kan bara jag komma ifrån och förhoppningsvis är då vår barnmorska Maria tillbaka i tjänst.

Förvisso så går jag bara in i vecka 9 nu i morgon och det kan tyckas att det inte är någon fara på taket, men eftersom vi ska göra NUPP och KUB-testerna som skall göras tidigt i graviditeten så är det hög tid att boka dem.

Men de två barnmorskorna som jobbar på vårdcentralen i Gråbo verkar verkligen göra vad de kan för att pussla ihop tider som ska passa oss och det känns tryggt för vår fortskridande graviditet.

Lite mer som förvånar är att vi måste åka till specialistmödravården på Borås sjukhus för att utföra ultraljudet i båda ovan testerna. Men nu är tiden bokad för testerna och inskrivningssamtal så nu är det bara att se tiden an.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar