söndag 31 januari 2010

Pysslig dag idag

Hej hej Bloggen hallå!

I dag har jag bakat ut det grova rågbrödet med surdegen som jag satte igår. Kan inte direkt påstå att jag tidigare jobbat med en sådan stum och stabbig bröddeg förut, men efter mycket knådande efter konstens alla regler blev degen någorlunda smidig och gick att göra två längder av. Så här blev resultatet:

Ser väl inte så tokigt ut va?

Receptet hittar du här. Men jag skippade brödkryddorna, då det inte är någon direkt favorit. Brödet blev rejält, mycket att tugga på, men helt klart något jag kommer att göra igen, men med lite mera salt eller andra smaker i stället för brödkryddorna.

Annars har vi varit ute på promenad i skogen med Tyson och Bettan, skottat altanen och taket på förrådet.

I dag på eftermiddagen har det varit slagsmål på gården. Rådjuren håller på att bli allt mer desperata i sin jakt på mat för sin överlevnad. Vi funderar allt mer på att köpa viltfoder till dem, för det blir dyrt med solrosfrö.

Tjillivippen från en huslig Caramel mitt i vintern.

4 kommentarer:

 1. Det är ju underbart att ni värnar om de rara djuren, ni gör ju rätt om ni köper viltfoder, det rekomendera din FAR Tanten i Norr

  SvaraRadera
 2. Hejsan Caramel! Berätta gärna för mig varifrån ni köper viltfodret i så fall. Jag vill också gärna mata de stackars rådjuren!/Anja

  SvaraRadera
 3. Jammi, det ser riktigt gott ut.
  Jag tänker absolut kika in ditt recept.

  Ja, stackars små rådjur, min pappa har dem boendes på sin tomt vilket gör det lättare att mata dem.

  /A

  SvaraRadera
 4. det blir nog till Granngården i Kungsbacka eller Kungälv vi får åka. De har Renfor, som är det bästa för de små liven.

  De kan också äta hö, allra helst tidig skörd, har jag läst mig till på nätet! Men vi kan inte direkt stoltsera att vi har allt för mycket hö att avvara! ;)

  SvaraRadera