torsdag 31 december 2009

Nyårsafton

Hej hej Bloggen hallå!

Detta är älsklingen och mitt tredje nyår tillsammans. Vi har ändå skapat oss en liten nyårsrutin. Egentligen börjar det redan efter julafton med att fundera ut lämplig festmat och planerande av att tillaga maten inför nyårsaftonen.

Vår nyårsafton börjar med att åka in till stan för att se på de vackra fyrverkerierna från GP. I år är det rejält kallt om nosen. Men vi stod tappert i kylan och väntade på det spektakulära. Och nog var det spektakulärt alla gånger... Mycket imponerande fyrverkeri i år.

Bilden är lånad från GP, fotograf Per Wahlberg

I år tog vi turen förbi Tussi och Geishas grav för att tända ett ljus, innan vi åkte hem. Väl hemma börjar pysslet med allt det goda vi skall avnjuta underkvällen.

Vår nyårsmeny ser ut så här:

Förrätt:

Pannacotta med gräslök och rom, receptet hittar du här men vi valde att förädla den med egenmarinerade kräftstjärtar, och avokadocreme.


Huvudrätt:
Filé med nobissås, bakad vitlök och potatis, receptet hittar du här med nykokt haricot verts


Som grand finalé hade vi tänkt oss mammas Glace au four men vi var alldeles för mätta för att få i oss något ytterligare.

Gott nytt år!

Tjillivippen från Nyårs-Caramel

3 kommentarer:

  1. RIKTUGT GOTT NYTT ÅR PÅ ER!/Anja och Anders

    SvaraRadera
  2. Den nyårsmenyn gick inte av för hackor ;o) Yammie! Gott Nytt År på er!

    Klem fra Norge

    SvaraRadera
  3. Ser väldigt gott ut.
    Önskar er ett underbart år fyllt med glädje.
    Kram// Cecilia från Ostvik

    SvaraRadera