fredag 17 februari 2012

Dietistbesöket

Kom på att jag glömt att berätta hur det gick hos dietisten för Elias.

Efter att fört matdagbok i fyra dagar så skulle den skickas in inför besöket hos dietisten på BUMLE (Barn- och UngdomsMottagningen i LErum)
 
Till att börja med så var det ju skittrist för Elias att sitta stilla den lilla stund mötet tog. 

Dietisten hade gjort beräkning på matdagboken och enligt hennes staplar och diagram så får Elias i sig all näring han behöver och lite till, så vi behöver inte alls känna frustration över att Elias inte får i sig den mängd Komjölksproteinfria bröstmjölksersättning som han borde per dygn.

När dietisten frågade hur det går med maten för Elias och att ge honom mjölkfri kost så sa jag att jag är lat av mig och har därför lagat all mat själv för att slippa lusläsa innehållsförteckningarna på alla barnmatsburkar. Hon log lite och sa att i vanliga fall brukar föräldrar kalla sig lata när de köper färdig mat istället för att laga den.

Bara Elias blir frisk från sin förkylning så kommer vi nog att börja med mjölkprovokationen och den kommer att ta fem veckor OM allt går på räls. Vi ska börja med 1 msk mjölk om dagen och sedan öka upp till 5 dl. MEN dietisten sa också att vi skall inte misströsta om vi märker symptom på att han reagerar på mjölken utan då ska vi minska ner mängden igen.

Dietisten sa att det är bra att ha ett mål, ett typ av stoppdatum när provokationen bör vara avklarad och det hade väl varit fint om Elias kunde äta lite tårta på sin ettårsdag i maj?

Nu håller vi tummarna för att han snart blir kvitt sin förkylning, för han är fortfarande väldigt förkyld.

Den lilla krabaten fortsätter att tänja på gränserna för vad han klarar av. Nyaste "flugan" är att stå på alla fyra, händer och fötter, och balansera. Det dröjer nog inte länge innan han börjar försöka resa sig upp utan stöd.


1 kommentar: