söndag 8 september 2013

Förskolan

I fredags var jag på kostmöte på Elias förskola, med kostchefen, kökschefen, en av kokerskorna och Elias kontaktperson på avdelningen (var det tänkt men hon var sjuk) eftersom det är så mycket födoämnen Elias skall utesluta i sin kost. 

Under semestern körde vi mjölk-, soja-, ägg-, jordgubbs- och spannmålsfri kost och vi tyckte oss märka skillnad i måendet. Nog för att han fick vara pigg och glad (vågar inte använda f-ordet) i 6 veckor efter hanlsflussen som kickstartad vår semester, men magen blev också stabilare. Och under den veckan Elias dietist fortfarande hade semester och Elias fick spannmål blev det lite sämre med magen igen.

Att vi redan hunnit med 4 VAB-dagar efter det för förkylning är ju inte så oväntat.

Jag var faktiskt lite nervös, det kändes som vi blivit kallad till rektorn för vår son gjort något fel. Bästa botemedlet på nervositet är ju att läsa på, så det har jag gjort både om födoämnesallergier men också gick jag in i kommunens program för offentlig upphandling för att se vad skolköket KAN ta hem, bara det inte handlar om en kostnadsfråga och skrev ner lite av det jag kan och vet kring Elias besvär.

Det blev ett jättebra möte. Ingen uppläxning alls, bara frågor kring vad Elias äter hemma och vad de kan tänkas kunna göra och ge honom på förskolan. Vi har ju hittat en mjölk- och sojafri ost som finns på en allergibutik i Göteborg som inte har något upphandlat avtal med Göteborgs kommun. INGA PROBLEM, det är bara att handla och lämnar in kvitto, men nu visade sig att kostchefen bodde i närheten så HON SJÄLV går in dit för att se vad som kan gynna Elias och köper det!

Det var en lättad lite mamma som tog sin son i handen och lämnade förskolan i fredags. Det känns så sorgligt att Elias kanske inte kommer att gå kvar där, beroende på vart vi hittar nytt boende. Det har tagit sin tid, men nu är Elias trygg där. Han busar och håller igång och har även börjat visa lite humör och det är ju verkligen tecken på att han slappnat av där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar