tisdag 24 september 2013

Test av Dermalex salva för exemhud

Jag är testpilot hos Smartson och nu senast har vi testat en kortisonfri kräm för barn med eksem.Med stora förväntningar öppnade jag paketet från Smartson. Här skulle det smörjas med liv och lust!


Salva och följebrev från Smartson

Salvan var len och lätt att smörja på, den togs upp bra av huden även om man kan tycka att det är lite märkliga instruktioner att smörja på salvan på fuktig hud första gångerna. Doftade lite skumt, nästan lite alger.

Första dagen, inte så utslagen runt munnen men besvärad runt ögonen

Elias eksem sitter för närvarande mest i ansiktet och jag hade hoppats på en kortisonfri lindrig av eksemen runt ögonen, men tji fick jag. Det var inte lämpligt att smörja runt ögonen, så vi fick snabbt åter gå till den hydrokortisonsalva doktorn skrivit ut.

Efter ca 2 veckors smörj morgon och kväll, inget märkbart resultat.

Efter två veckors smörjande så har Elias fått jättemjuk hud på hela kroppen av krämen, men det har inte gjort någon skillnad på hans eksem. Om senaste veckans feber och halsont förhindrat självläkningen som salvan sade sig påskynda vet jag inte.

Summa summarum: Helt klart har Dermalex salva för barn med eksem en mjukgörande effekt, vilket kanske i sig kan lindra atopiska eksem, men inte botande på det sätt som vi hoppats på efter ha läst på om produkten.2 kommentarer:

 1. Atopiskt eksem är svårt. Tobbe hade en jobbig variant som baby och liten och jag själv som ung vuxen när jag kom till Sverige. Det borde finnas numera något annat sätt än cortison. Att en och samma behandling tillämpas under 50 år utan att nya, effektiva metoder kommer till måste bero på att eksen inte är en bra karriärväg för doktorander inom medicin.
  Preparatet som du köpt är kanske bra i förbyggande syfte?/Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som testpilot för Smartson får man olika erbjudanden att testa olika saker Anja, så vi har inte köpt något! :) Men denna salva presenterades som kortisonfri behandling av eksem hos baby och barn, så den höll inte riktigt måttet även om Elias hud blev mjuk och len.

   Radera