fredag 20 september 2013

En tur till doktorn!

I dag åkte jag jättetidigt till jobbet för att hinna jobba i fatt mig från gårdagen, då jag var hemma med Elias. Snacka om fula ord och tankar som osade inne på mitt kontor när datorn bara stod och tuggade och jag kom inte in i systemen. Efter några omstarter var det upp i tempo som gällde eftersom det var min korta fredag.

När jag kom hem var det två rätt nyvakna kärlekar jag mötte i köket. De hade inte sovit ända till lunch, men just vaknat efter vilan. Elias verkade ha ont i halsen så vi ringde till Närhälsan Gråbo (mitt favorithatobjekt) och vi fick en tid att komma in ungefär en timma senare.

Som förberedelse tränade Elias och jag på att gapa riiiiktigt stort så att doktorn skulle kunna se i halsen och nog tyckte jag att halsmandlarna såg stora ut. Mitt i alltihopa säger Elias: - Ias åka doktorn, Ias medicin!! 

Undra just hur ont en liten herre har då i halsen egentligen?

 I väntan på doktorn hade Elias tråkigt så han pimpade ett foto av Tyson

jag, sjuk?? Fattar inte vad ni fått det ifrån
Väl inne hos doktorn lät Elias honom lyssna på hjärta och lungor, jag berättade om tredje dagens matvägran, den höga febern och feberfrossorna Elias hade i går och att Elias pekar på halsen när man frågar var han har ont. 

När doktorn tittade på handflatorna såg vi att han var alldeles prickig, troligtvis virusprickar. och när doktorn tittade i halsen så hade Elias förstorade halsmandlar. Vi fick gå och ta halsprov i labbet.

Inte för att jag vet om det gör skillnad, men jag berättade för honom att sköterskan skulle pilla honom i halsen med en tops, det kunde vara lite läbbigt men det skulle hjälpa doktorn att ta reda på varför han har ont i halsen. Och när sköterskan bad Elias gapa gjorde han det så snällt, gav ett par kväljningsljud men inget mer och utbrast glatt: Sådärja, när provtagningen var överstökad: Underbara pojke!!

Sen fick vi välja några leksaker för han varit duktig och valet föll på en bil och en apa:

 När man är duktig hos doktorn får man leksaker

Titta på min bluuu dil!

Diagnosen: Virus! Behandling: Vila, febernedsättande och vätska!

Lättare sagt än gjort när ALLT gör ont i halsen! Nu sover liten kille och vi hoppas på mindre virusprickar som spridit sig över kroppen i afton. Till och med händer och fötter är prickiga.

1 kommentar:

  1. Vilken jätteduktig pojke, så klart! Så bra att få presenter efteråt när man låtit någon pilla i halsen. Yäck! Puss på kinden från gaaamla farmor! /Kram!

    SvaraRadera