torsdag 8 augusti 2013

Provsvar och frustration

Då har vi tagit avsked från den ljuvliga semester vi haft i år. Det har varit dåligt med uppdateringar och bilder från våra utflykter och upptåg, men det hör väl semestern till?
 
I måndags klev vi in i vardagen igen. Elias mjukstartade med två halvdagar på förskolan där det inte är så barntätt just nu. Två pedagoger på fyra barn, jo man tackar!! *ler*
 
I tisdags var det dags för oss att träffa Elias doktor på vårdcentralen för att dels få provsvar men också diskutera remiss till Öron-Näsa-Hals och bedömning om rör i öronen. Eller åtminstone stod det på vår agenda att prata med doktorn om. Detta är samma doktor som missade Elias halsfluss dagarna innan semestern som resulterade i turen till Allingsås jourcentral.
 
Well, det gick väl som förväntat, doktorn ser inget fel i Elias hälsa. "Det är väl inget fel på honom? Han ser ju frisk och glad ut, som ett barn ska vara" Så sa han ju sist efter de tre dygnen just efter midsommar när Elias sov non-stop typ son vi nu tror var starten på Elias halsfluss. Och appropå rör i öronen så " Nä, det är inte bra för barn att ha det, det blir ganska besvärligt med bad och sådant" var svaret.  MEN vi fick cortison att smörja på eksemen han har runt ögonen!
 
Jag orkade inte bråka, tackade för oss och gick! På väg till bilen bad jag en bön om att privatläkaren, Claes Nygren, med specialitet på barnallergier tar emot oss efter sin semester och att dietisten från BUMLE ringer oss på måndag efter sin semester.
 
Nu lever vi på hoppet att Elias slipper ett lika jobbigt läsår som vi just lämnat bakom oss! 90 sjukdagar på 10 månader är inte ok!
 
 

1 kommentar:

 1. Kära, älskade Barn, både stora och små!

  Vi håller tummarna för er! Det är precis som du säger Helene att det är inte bra när ett litet barn behöver så många penicillinkurer och är så infektionskänslig som lille Elias har varit. Det är bra att du står på dig! Jag vet att du är en kvinna som inte ger sig om det behövs!Självklart måst han få en adekvat utredning.
  Hoppas att Elias slipper den här stenhårda dieten. Får ni svar på den när dietisten är tillbaka efter semestern?

  Av någon totalt outgrundlig anledning har jag hosta - igen! Än så länge har den inte gått i lungorna - så vitt jag förstår, men jag har hostat nu i två veckor...Grrr;(!

  Kramar!

  SvaraRadera