söndag 13 februari 2011

Liten uppföljning sen sist

Ojsan, jag har inte direkt varit på hugget med att skriva här ser jag.

Jag fick som sagt en akuttid hos barnmorskan efter den minst sagt turbulenta veckan i magen. Hon konstaterade att babyn ändå verkade må bra, hjärtljuden lät bra och livmoderns tillväxt håller sig enligt beräkning.

Hon rådde mig trots allt att undersöka möjligheten till Graviditetspeng, något som jag enligt Försäkringskassan inte är berättigad till då jag inte har ett fysiskt ansträngande jobb, eller jobbar med farliga kemikalier utan det anstår min arbetsgivare att ordna med anpassade arbetsuppgifter.

Har också varit på rutinbesök hos barnmorskan sedan sist. Nu så har första punkten i gravidogrammet ritats in. Lite blodprover togs och besökstider bokades in för resten av graviditeten.
 
Vi resonerade lite kring graviditet och förlossning och eventuella orosmoment. Då berättade jag att min största rädsla i dagsläget är att bli snittad i vaket tillstånd och att gå över tiden. Barnmorskan lugnade mig med att hon har sina knep när det börjar vara dags för att komma igång.

Är så glad att vår barnmorska är erfaren, lugn och har glimten i ögat.

Har förresten glömt att lägga in någon ny bild på magen... dessa bilder togs den 2 februari.Inte så mycket till mage på dessa bilder heller... Bilderna är tagna i v.23+5.

1 kommentar:

  1. Vi som inte är så korta har ofta turen att inte få så stora magar. Barnet har väl förhoppningsvis lite bättre plats att växa i våra kroppar? =)

    Härligt att höra att allt är bra med Pyret! Vi håller tummarna för havandeskapspenningen! Jag vet att det kan vara svårt, men förhoppningsvis kan du få ett fint intyg från en bra läkare + ett intyg från arbetsgivaren...

    Kramar och lycka till!

    SvaraRadera