måndag 22 juli 2013

Nya Älvsborgs fästning

Efter en riktigt god natts sömn för vår lilleman var det dag för nya äventyr. Väderprognoserna lovade fint väder så vi tänkte nyttja det såklart.

Älsklingen har en förmåga att peppa Elias till oanade höjder inför våra utflykter. Häromdagen när vi åkte till djurparken vrålade Elias extatiskt "titta giiis, titta aoua" när pappa berättat vad den dagens utflykt skulle innebära. Idag vrålade Elias "åka, åka, åka"  efter beskrivningen att vi skulle åka stor båt ut på havet.

I dag var det nämligen västerut vi styrde kosan, första anhalten var att hämta upp farmor Anja och sedan in till Göteborg för en tur med denna stinkpellen:

Tyvärr så stank det något fruktansvärt av dieselavgaser på denna båten.

 Spännande att åka så här stor båt


Väl framme vid ön så klev vi alla ur och möttes av detta:

Kung Kristian av Danmark som storslaget började berätta historien om hur danskarna kom och intog fästningen inte bara en, utan två gånger. Denna person återkom i två andra roller lite senare under guidningen. Dels som någon smått tossig norrman och sista rollen såg vi inte, då vi behövde göra matpaus tidigare.


Innan kommendör Blom, trädde fram och tog över showen och rättade till den berättade historien lite för att sen guida oss runt på "hans" fästning.

Storkyrkan

Borggården, och baksidan på Café-huset

 Mina fina medresenärer för dagen

Efter lunchintag blev blicken allt mer stilla...

 ... innan det blev goatt!!

Det hindrade inte oss från att fortsätta titta oss omkring.

Ljusa fängelsecellen...

... eller mörka, beroende på vilket regelbrott man gjort sig skyldig till


Tack för en härlig dag i solen!

Efter åkturen till Nya Älvsborgs fästning åkte vi upp till farmor Anjas sjö och badade lite innan lite kaffe och glass (korv och nachochips till lilleman) avnjöts.


1 kommentar:

  1. Tack Ni söta själva! Vilken trevlig tripp vi hade och jag fick tom hålla Elias i handen...:)))!/Kram!

    SvaraRadera