torsdag 28 februari 2013

Vabuari, vabuåret....

... vabuhelatiden!?!

Att det varit mycket sjukdom här hos oss är ingen hemlighet. I går räknade jag lite på hur många dagar i månaden Elias faktiskt varit friskt nog att kunna delta i förskolans verksamhet och resultatet talar för sig självt:

8 dagar i februari, 
8 dagar i januari (varav de första 3 dagarna på året var ledighet) 
10 dagar i december, 
9 dagar i november, 
7 dagar i oktober, 
12 dagar i september.

Men enligt ett brev från förskolans rektor är vi inte de enda som drabbats hårt, även andra barn och personal har ovanligt hög sjukfrånvaro och de ska nu göra en satsning då man vädjar till föräldrarna att ha sjuka barn och deras syskon hemma så länge de är sjuka och ökad hygien på förskolan, med extra noggrann rengöring av lokalerna, desinficera ytor som bänkar och dörrhandtag, textilier, leksaker och liknande. Detta verkar vår lilla kille ta på störta allvar, för här hemma fejar och skrubbar han som bara den:


I tisdags fick vi göra ett lite oplanerat besök hos tandläkaren i Gråbo. Efter helgens incident, där Elias mun var i allt för brutal närkontakt med golvet så behövdes det en checkup eftersom han inte var så sugen på att annat än mjuk mat, han har ratat sina kära knäckemackor totalt.

Coola killen på väg till tandläkaren

Trots öm mun och rejält trött så skötte sig Elias exemplariskt hos tandläkaren som kunde konstatera att han haft tur i oturen som landade på munnen mot golvet istället för att typ. slå hakan i handfatet, men han hade en lös framtand som troligen kommer att stabilisera sig och klara sig finfint igen.

Efteråt fick den duktige patienten välja mellan leksak eller tandborste..... vad tror ni att han valde?


Japp, rediga killen valde sig en fin blå tandborste och fick ännu en tub tandkräm! 
2 kommentarer:

  1. Aoutch! Tur att det gick bra! Hoppas att våren medverkar till att bakterierna försvinner =) Kramar

    SvaraRadera
  2. Så bra att Elias inte gjorde sig mer illa när han ramlade.
    Va rent ni har det med en så duktig lokalvårdare;)! Så ren bänk har jag aldrig haft;)!
    Pussa den Lille! Kram!

    SvaraRadera