tisdag 3 januari 2012

Operation dygnsomvridning

Senaste månaden eller kanske månaderna, så har Elias fått allt tokigare dygnsrytm. Han somnar klappslut alldeles för tidigt på kvällen, oftast så tidigt som mellan 17 och 17.30. 

Naturligtvis medför detta att han börjar vara rätt utvilad när han vaknar för sin nattamatning och det kan ta timmar att få honom att somna om, bara för att vakna en timma senare. Han vill upp och studsa  kring 03-04 på morgonen.

Att stiga upp den tiden på morgonen gör varken mor eller far glada. Det har varit ofantligt skönt att älsklingen varit ledig mellan jul och nyår och vi kunnat ta var annan tidig morgon. Men nu är vi tillbaka i vardagen och det funkar inte med så tidiga morgnar, så igår påbörjades operation dygnsomvridning!

Man får ta till det säkraste kortet man har i sin rockärm, bus, för att hålla lilleman uppe lite längre för var dag. I går busade vi till 18.30 och sedan stöp han i säng och han somnade nog innan jag hunnit lägga ner honom i sängen efter nattamatningen och vi fick sova nästan till 05 i morse!! Hurra!

I kväll busades det lite länge och närmare 19 lade jag i säng en liten tröttis. Håll tummarna för en lika smidig natt i natt! 

Både i går och i dag så lyckades vi få till en eftermiddagsvila där kring 15-16-tiden och då har det också funnits ork för gott humör och bus på "övertid".

1 kommentar:

  1. Lycka till med dygnsvridningen......Min tjej var 3 år innan hon sov en hel natt....snudd på tortyr....Jag håller tummarna......Mimmi

    SvaraRadera