torsdag 12 januari 2012

LURENDREJERI!

Få saker får mig så irriterad som när företag verkligen försöker att föra oss konsumenter bakom ljuset och i dag har jag fått upp ögonen för MILDA och deras flytande margariner. 

Sedan Elias skulle avstå allt med mjölk och mjölkproteiner i så har jag lusläst innehållsförteckningar och  mailat ett och annat företag för svar om innehållet på produkter. 

Därför vet jag att Mildas flytande margarin Culiness är mjölkfritt och vi använder det i vår matlagning. På Mildas hemsida kan man också läsa att margarinet är laktosfri , ni känner säkert igen flaskan:


Idag i butikshyllan hos vår lokala matvarubutik i Gråbo hittade jag något som marknadsfördes som en nyhet "LAKTOSFRI Milda Culiness":
Självklart till ett högre pris än den vanliga Milda Culinesse. Antagligen bara för att lura oss konsumenter på våra surt förvärvade slantar.

Fy på er Unilever, ägare av varumärket Milda!

3 kommentarer:

 1. Bra att du är observant. Dåligt av företaget.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Varför inte starta en ny karriär som en 'Sverker' fast som Konsument-Helene;)! Du har alla kvalifikationer!
  Det är otroligt - jag fattar inte att de inte inser att den där typen av lurendrejeri är till för att upptäckas. Att stå där med skammen - fast den typ av samvete kan de ju inte ha/ undrar hur de försvara detta? Har du hört av dig till dem?/ Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja, det svar jag fick var följande:
   Tack för dina synpunkter, vi är glada att du tar dig tid att tala om för oss vad du tycker. Precis som du säger så är både Milda Culinesse laktosfri och original Milda Culinesse laktosfria.

   Genom konsumentundersökningar förstod vi att många konsumenter inte vet att Milda Culinesse är laktosfri. För att underlätta för dem valde vi att lansera en produkt där det tydligt framgår genom förpackningsdesignen att den är laktosfri.

   Milda Culinesse laktosfri kan stå i den laktosfria hyllan som de flesta butiker har. Då blir det lättare för de laktosintoleranta och deras nära och kära att hitta ett flytande margarin som är anpassat efter deras behov och övriga konsumenter hittar Milda Culinesse på den hylla där den brukar stå.

   Tycker fortfarande att det är lurendrejeri!

   Radera