torsdag 1 december 2011

Dagens smarriga middag!

 Idag så tänkte jag bjuda på ett recept, det var ju längesedan!


Sedan Elias börjat med mat så har vi aktivt börjat använda mer grönsaker i maten än tidigare, så att han får goda matvanor när han börjar äta samma mat som oss. Dagens recept kommer från ICA och är en Sydfransk Kycklinggryta.

 Bilden är lånad från ICA.se

Ingredienser


Gör så här

  1. Skär kycklingfilé i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär de gula lökarna i strimlor och vitlöksklyftor i tunna skivor.
  2. Stek kycklingen runt om i 1/3 av olivoljan i en gryta ca 1 minut. Lägg i lök och vitlök, stek ytterligare ca 3 minuter. Rör då och då. Smula ner hönsbuljongtärningen och tillsätt dragon och timjan. Häll på vatten och burken hela tomater, låt koka ca 5 minuter under lock.
  3. Skär aubergine och zucchini i 1 cm stora bitar. Fräs dem i resten av olivoljan i en stekpanna ca 3 minuter. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 10 minuter. Krydda med socker, salt och peppar. Kan ätas som den är eller servera med valfritt tillbehör.
I originalreceptet ingick även syltlök, som vi uteslöt då det inte är någon favorit. Klicka på länken under fotot så kommer ni till originalreceptet!

Smaklig måltid

1 kommentar:

  1. Mmmmm, så gott! Vilken lycklig liten kille som har så duktiga föräldrar! Vad månde bliva?!;)/ Kram från farmor

    SvaraRadera