måndag 7 juni 2010

Back in bussiness?

Hej hej Bloggen hallå!

I dag var det dags att återgå till arbetet... eller kanske inte. Dagen i dag har varit fylld av en riktig salig röra av känslor, förvirring och vemod, maktlöshet, hosta och frän röklukt.

Det var en väldigt spöklik känsla att kliva omkring inne i de sotiga resterna av vår arbetsplats. Känslan späddes på när telefonerna började ringa lite överallt, under telefontiden.


Jag antar att jag hade tur i oturen, mitt rum ligger ganska långt från brandhärden i slutet av ovan korridor och såg inte så eländigt skadat av sot, eller eld som vissa andra arbetskamraters rum.


Tänkas att här har jag suttit i lite över tre år och jobbat. Jag har blommor, prydnader och tavlor/foton jag inte får ta med, för de är kontaminerade av branden. Det ser ju nästan ut som om jag bara gått ut ur rummet för en paus eller så.


I köket där branden lär ska ha börjat finns bara förkolnade rester kvar. Längst till vänster skymtas den silvriga panelen av den förskräckliga kaffemaskinen. Den har garanterat bryggt sin sista kopp av fruktansvärt äckligt kaffe. Den kommer jag inte att sakna.

Vi får väl tacka en lycklig stjärna att branden utbröt på fredagskvällen när ingen var på jobbet.

Nu kommer närmaste tiden att vara smått kaotiskt innan vi omgrupperat oss i de nya ytterst provisoriska lokalerna. Vår ledning har gjort ett jättejobb med att faktiskt ordna fram arbetsplatser till oss över helgen, även om vi blir rejält splittade på.


Tjillivippen från Caramel

2 kommentarer:

 1. Hej igen!

  fy va jobbigt att dela på er efter en sån här grej... känns ju som om man skulle behöva ha varandras stöd... har man hittat orsaken till branden en? hoppas att det inte var nån som tände på utan att det är nått el fel eller liknande...

  Massor med kramar

  SvaraRadera
 2. Hejsan kära Helene!

  Usch så jobbigt det måste kännas för dig och dina arbetskamrater. Att drabbas av det "meningslösa" måste inge en känsla av extrem otrygghet - man vet ju aldrig när något kan inträffa igen.
  Hoppas innerligt att den/de skyldiga åker fast!

  Är de ungdomar som tycker att det är kul och spännande att på detta sätt sätta skräck på resten av befolkningen i området bör de verkligen få en ordentlig tankeställare i form av både straff och rehab!/Kram, Anja

  SvaraRadera