söndag 2 maj 2010

Underbar natur!

Hej hej Bloggen hallå!

Idag efter middagen bestämde älsklingen och jag oss för en liten cykeltur ner till sjön. Inte för att det är särskilt långt till sjön men om vi hade promenerat hade Bettan gjort oss sällskap och det ville vi inte.

Den lilla sjön

Det såg ut som om det varit lite bäverfällning av träd på andra sidan, så vi bestämde oss för att göra ett försök att ta sig över på andra sidan, trots att bron rasat för många år sedan.

Massor med vitsippor

I vårt letande efter lämplig passage över bäcken som leder från sjön. hittade vi en härlig backe full av vitsippor som är på gång att slå ut. Om någon vecka står den nog i full blomning.

Här fanns en gång en bro

Visst var det bäverns verkningar vi såg

Undra om detta inte är dess hydda

Sen hittade jag en liten håla mellan två jätterötter hos ett träd. Med min livliga fantasi skulle jag tro att det är en liten tomte eller kanske småfolket som bor där, vad tror ni?


Hela skogen på andra sidan sjön, är väldigt trolsk. Den är lite svåråtkomlig och avverkas knappast. Dit vill jag gå igen och utforska mera, men det får bli en annan gång.

Tjillivippen från skogs-Caramel

5 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Men vilka underbara bilder!! Fniss.. jag tror det är en liten Tomte som bor i den lilla "grottan"..en lite skogs Tomte!!!
  Hoppas du mår bra & att du haft en fin helg. Varm kram & fin Måndag önskar jag dig!
  Tina

  SvaraRadera
 2. Det är inte alltid passande att få med katten på promenad. Jag brukar ha hunnit en bit in i skogen när det jamar bakom mig. Det brukar vara Gandalf som är med. Alltså får promenaden bli kort.
  Vad härligt det låter men en trolsk skog. Har du tur kanske du kan få se vem som bor i hålet. Det bor många olika sorters knytt i skogen.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Så vackert så nära er! Och bäver! Här möter jag bara rådjur och älgar när jag är ute och går med hunden.

  SvaraRadera
 4. Det är vackra omgivningar du har nära till. Vackra bilder :) Har aldrig sett bäver eller dess byggen i verkligheten. Fantastiskt!
  Fortsätt att njuta!

  SvaraRadera