söndag 16 maj 2010

På ny husvisning idag

Hej hej Bloggen hallå!

Idag har älsklingen och jag varit på ännu en husvisning.

(bilderna är lånade av Elmgrens fastighetsbyrå AB)

Ett jättecharmigt hus med väldigt lantligt läge. Gillade verkligen den fina gröna färgen på fasaden och den lugna känslan omgivningen gav, men....

Som alltid finns det ett eller flera men, även i detta hus. Vi tycker att vårt befintliga kök är litet, det är svårt att vara delaktig båda två i matlagningen. I detta huset var det omöjligt. Köket hade än mindre bänkytor än vi har idag.

Tomten var betydligt mindre än bilderna gett intryck av att vara. Det finns inget utrymme att sätta upp ett gästhus, vilket för oss är ett krav eftersom mina föräldrar är långväga gäster med hundar, när de kommer på besök.


Sen var fasaden i behov av att bytas ut. Det jobbet har älsklingen redan gjort på detta huset och det är ett jättejobb som han inte direkt är särskilt sugen på att börja om med.

Nja, vi kommer nog inte att lägga bud på detta heller. Fy tusan vad vi är kräsna. Kanske är det ändå läge att undersöka möjligheter och omöjligheter med att bygga ut här i befintlig bostad?

Tjillivippen från Caramel

6 kommentarer:

 1. Den färgen hade vårt "gamla" radhus!
  :)

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Å, tack snälla för din hälsning! Ja, jag hoppas att hon förstår att jag inte menade något illa med det ordvalet..blev faktiskt förvånad över hennes reaktion, men men det står för henne =)

  Men wow vilket underbart hus!! Men förstår va du menar..vi har oxå ett litet & trångt kök..ingen hitt alls!! Sen förstår jag definitivt det där med gäststugan för dina föräldrar.

  Men du ska se att det där huset som det står ERT namn på kommer att dyka upp rätt som det är & då är det bara ERT!!!!!

  Önskar dig en fin Måndag vännen!
  Varm kram Tina
  Ps. Tycker om dig så himla mycket .Ds.

  SvaraRadera
 3. Ni är inte kräsna, ni är realistiska och det är bra)

  SvaraRadera
 4. Tålamod. Ert hus kommer, jag är övertygad. Kram!!!

  SvaraRadera
 5. Bygg till om ni trivs där ni bor. Det håller vi på med och jag tror faktiskt att det blir billigare än att hitta det huset som vi hade velat ha plus en massa letande.
  Iréne

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Nejdå, ni är inte kräsna! :) Ett hus är ju ett jätteviktigt köp!! Det köper man ju inte "bara sådär", utan det föregås väl, för alla seriösa, av en massa husvisningar och funderande? Det måste vara praktiskt utifrån ens behov, smak, ekonomi och en massa andra aspekter, eller hur? :) Lycka till med letandet eller om ni bestämmer er för att bygga till!

  SvaraRadera