tisdag 12 augusti 2014

Tillbaka i verkligheten

Oj, vad tiden går snabbt! Semester kom, avnjöts och tog slut.

I och med den varma soliga sommaren har vi tagit det rätt så stillsamt under semestern.

Det har varit mycket sol och bad och Elias har verkligen fått smak på det i år. Från att vattnet inte fick gå djupare än vaderna förra sommaren så går han så långt ut han bara når, hoppar från trappan på den lååååga bryggan i Sätila till att börja simma. Kallsupar är lite läskiga men inte direkt panikartade längre.

Vi åkte till havet en dag, men efter ha sett småkrabbor i vattnet så var unge herrn inte så sugen på att gå själv på botten. Men krabbfisket från bryggorna var spännande att titta på för hela familjen.

Semestern har återigen innehållit pyssel i köket, men frukost på altanen.

 Nybakta havrescones

 Ta kort på mig nu, mamma!

 Nybakat smakar extra bra på altanen


Lite trädgårdsarbete:

 Hugger i och skottar barr och kottar med liv och lust

 Blivande trädgårdsmästare?

Vi har vid olika tillfällen åkt till Marks Lek- och busland. Det är alldeles lagom stort för att Elias ska känna sig trygg att rasa runt där på egen hand, och vi som föräldrar kan sätta och ned och ändå känna att vi har koll på honom.


 Bollhaven är en favorit

Självklart har semestern också inneburit en tur till Liseberg. Men Liseberg och semester är ingen bra ekvation när det kommer till att ha med en ivrig och nyfiken liten kille. Att vänta i kö är bara såååå trist, så vi har faktiskt tänkt åka dig igen lite senare innan Liseberg stänger. Helt klart är Elias tuffare än vi trott, han åkte lite vanliga barnkaruseller också med stor förtjusning.

 Farfars bilar

 Ibland var karusellerna högt upp...

 Köa är trist!

Flygplanskarusell

I förra veckan ringde väckaren obarmhärtigt igen, och vi kastades rakt in i verkligheten med förskola jobb och nya utmaningar.

1 kommentar:

  1. Hejsan Sötnosarna -både liten och stor!
    Ja men SJÄLVKLART blir han trädgårdsmästare eller hortonom ! Det har farmor redan "bestämt" ;-)))! Nästa gång ni kommer hit kan Elias å jag rensa rabatter....typ...fast, när jag tänker efter så har vi visst förbjudit barnarbete i detta land ;-)))! Men, nu vet jag: Han kan kolla hur jag gör ;-)!

    Kram!

    SvaraRadera