söndag 30 juni 2013

Dygns-tillbaka-vridning

Ni som varit med sedan Elias har varit nyfödd, har fått följa oss i dilemmat att få honom att somna senare på kvällen och inte vakna så hiskeligt tidigt på morgnarna. Det har inte varit en helt enkel resa att modifiera sömnmönstret och de flesta har sagt till oss: -Jaja, ha lite is i magen, det kommer att vända. Och det kan vi nog säga att det gjort.

Under senaste sjukperioden, från just innan midsommar så har det blivit allt senare morgnar, med resultatet att mitt-på dagen-vilan har förskjutits och tillika somna-för-natten-tiden på kvällen. Vi har inte riktigt hängt med i svängarna från att kämpa med att hålla Elias vaken till 19 på kvällen, till att kämpa från kl 19 till 20,30-21 för att få honom att somna. Och istället för att vakna innan 04 som han gjorde första året, till att sova till 7.30 är förvisso en rätt skön förändring om det inte vore just för kvällarnas kamper.

Att skjuta lite på sovtiderna kan funka när man inte har några direkta tider att passa, men än har vi inte sommarlov och semester utan en vecka kvar. Därför bestämde vi oss för att idag skulle det inte bli någon mitt-på-dagen-vila då det inte funkar att somna så sent som senaste veckan när vi måste gå upp innan 05.

Under förmiddagen har vi blöjfrihetstränat med rätt bra resultat. 3 nedkissade kalsonger men otaliga kissar i pottan är inte så illa pinkat tycker vi som kommer att fortsätta med detta dagligen när vi kommer till semestern.

När energin började att dippa lite efter lunch beslutade vi oss för en liten tur med båten för att något ska hända. Så plockade i hop en liten picnicväska, älsklingens fiskespö och åkte iväg.

 I finaste flytvästen med sikte framåt

 Vi klev i land på en ö för att utforska den lite och fika

Mjörn låg alldeles spegelblank i viken vid ön.

Det  var en riktigt utmattad liten kille vi nattade för en stund sedan. Nu har han möjligheten till många timmars sömn innan klockan obarmhärtigt ringer 04.45.

Jo just det, under sjukperioden som vi avslutar nu, har Elias plötsligt blivit jätteintresserad av sina sagoböcker som han fick i julklapp av farmor hans första jul. Dessvärre är Elsa Beskows sagor lite väl lång och lite för avancerade ännu, förutom sagan om den lilla lilla gumman :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar