lördag 7 april 2012

Visst gör det ont...

... när knopparna brister. Eller när ens "barn" blir stora och flyttar hemifrån. 

Det är just vad som har hänt här hos oss. Vår äldsta katt, Bettan, verkar ha gjort en Ronja Rövardotter. Det vill säga, flytta hemifrån när våren kommer. 

Det är kanske inte så dramatiskt som det kan låta men vi verkar ha blivit särbo med vår kära kattdam. Som det verkar så har hon installerat sig i grannens uthus och bor där mer eller mindre. 

 Hon visar upp sig någon gång per dag, när hon kommer in och äter.

Vi tror att hon tycker att det är läskigt nu när Elias både kryper och pratar. Än en gång har vi blivit smärtsamt påminda om hur trångbodda vi är.

Världens gulligaste monster?

Bettan är en väldigt speciell liten dam, det syns att hon levt vilt innan hon om till mig och har behov av en liten förvildning på våren när det blir mildare ute, men efter ett par veckor så brukar hon inse att hon försummat sina människor och börjar vara vår katt igen.

3 kommentarer:

 1. Jag hoppas att hon kommer tillbaka till er.
  Glad Påsk!!!!

  SvaraRadera
 2. Det är väl bra att hon vet var maten serveras i alla fall, men hoppas att hon inte flyttar för gott..

  Maidi

  SvaraRadera
 3. Det kanske verkar hemskt, men vi är inte oroliga för henne. Vi VET att hon kommer tillbaka och är en familjekatt igen, men detta är bara något hon har behov av att göra varje vår. Kanske beror det på att hon varit hemlös innan hon kom till oss eller att hon blev kastrerad sent i livet.

  SvaraRadera