lördag 7 april 2012

Testpilotat igen

Då har jag återigen fått möjligheten att vara testpilot hos Smartson, denna gången gällde det att testa valfri gröt eller välling ur Sempers mjölkfria sortiment. Perfekt tyckte jag då det alltid är bra att kunna vidga Elias kulinariska vyer.

Vi valde denna: 
Bilden är lånad från Semper.se

Vad tycktes om den då? Tillredningen var inte direkt svår, värm vatten till 60 grader och rör i grötpulvret. Nackdelen är väl bara att man får röra och röra och röra innan den är ätvarm.

Elias gapade som den matglada rara lilla pojke han är och det gladde mig såklart. Efter avslutad frukostmåltid så kom jag för mig att lusläsa innehållsförteckningen. Det var då det tände till. Vad i he*****e VARFÖR måste de tillsätta socker i gröten?

Det finns ingen anledning att tillsätta socker i våra barns mat. Barnen kommer ändå förr eller senare få smak på sött och gotta. Jag vet att det finns naturligt socker i nästan allt som innehåller kolhydrater men att man tillsätter socker, eller glukossirap som Semper valt att kalla det, är inget jag förespråkar och därför åker resten av paketet raka vägen i soporna, eller ner i komposten.

FY SKÄMS SEMPER!! Försöka göra våra småttingar sockerberoende så unga! Om era konkurrenter kan göra god mat utan tillsatt socker så borde ni också kunna göra det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar