fredag 11 november 2011

Höjdpunkt i veckan

Sitter så här på fredagsmorgonen och klurar lite på veckan som varit.

Det har varit lite kämpigt för Elias med tandsprickning, och fler tänder som bråkar för att snart titta ut och oroliga nätter som gett småkinkig pojke och tillika mor. Natten till igår var inget undantag och som alltid velar jag om vi ska åka iväg till babyöppet på öppna förskolan Växthuset i Gråbo, men åker på vinst och förlust med en jättetrött liten kille.

När vi kommer innanför dörrarna på öppna förskolan och hängt av kläderna, det är då det magiska händer! Den egentliga övertrötta lilla krabaten blir som ett levande solsken när han får träffa pedagogerna och de andra barnen med sina föräldrar.

Första minuterna sitter han bara och kollar läget lite, som att kolla av vilka som är där. Men efter det så sätter han igång och sprattlar, krälar, leker med leksakerna och surrar och är jättenöjd med tillvaron. Allra mest nöjd är han om Loke är där! Elias och Loke har något på G! :)

Pedagogerna är superduktiga på att hitta lagom nivå på aktiviteterna, det är en liten sångstund varje gång, men nu när det börjar närma sig jul även lite pyssel. Förra veckan gjorde vi hand och fotavtryck, vilket Elias tyckte var sådär kul men vi fick föreviga hans hand och fötter på ett par papper i alla fall. Tyvärr inte tillräckligt många för att kunna ge bort till de närmaste. 

Igår hade vi möjligheten  att måla med textilfärg på medhavda textilier. Vi hade med en body som jag med liv och lust började att kladda på, medan Elias nöjd låg på den stora mjuka mattan, mitt i högen av leksaker och bara njöt av tillvaron. Det talade han också om med liv och lust, för munnen gick i ett på honom. (Hmm.... undra just vem han kan ha fått det ifrån? *fniss*)

Även socionomerna som jobbar där är superbra! Man kan stöta både stort och litet, såsom ångesten inför valet av förskola och att kanske behöva skola in redan vid ett års ålder, barnets utvecklingsfaser och för de som behöver, enskilda stöttande samtal.

Att gå till Växthuset på torsdagseftermiddagarna har blivit veckans höjdpunkt för både Elias och mig. Önskar bara att vi inte vore sådana drönare på morgnarna för de har även babyöppet på tisdagförmiddagar, något vi inte "hinner" till.

Tack för att ni och barnen och föräldrarna som kommer dit finns!

1 kommentar:

  1. Du är så duktig på att berätta om er vardag kära Svärdotter! Helt underbart för en gammal farmor att läsa! Jag längtar något alldeles fruktansvärt mycke' efter Er! Vad jobbigt att inte ha körkort - med körkort och bild kunde jag träffa Er lite oftare!
    Vad jag gillar din/er attityd i uppfostran! /Anja

    SvaraRadera