söndag 18 september 2011

Lite kämpig helg

I helgen har Elias pendlat mellan skratt och gråt, prat och illvrål. Han har haft det riktigt jobbigt med tänderna som spökar nu när tandsprickningen tagit fart.

Han sover oroligt med många fler uppvak och mer gnäll än vi är vana vid. Inte heller är vilan på dagen någon direkt återhämtning då han verkar vara lite för orolig för att kunna sova. Enda möjligheten har varit när mamma legat och sovit bredvid honom så helgen har varit väldigt loj.

Vi har testat att ge honom flytande alvedon till natten men resultatet har varit varierande.

Den lilla kraken är blå i tandköttet i överkäken så tydligen börjar tänderna att köra med honom där också. Han gnager på allt och tittar på en med en bedjande blick om att ta bort det onda och man känner sig så otroligt hjälplös.

Tur att vi ska till BVC nu till veckan, kanske kan de hjälpa honom med något annat och kanske en och annan valium till mamma. Skämt åsido, så hoppas jag att de kan hjälpa honom med något mer än alvedon.

Men för att detta inlägget inte bara ska bli ett inlägg om tråkigheter så tänkte jag passa på att berätta om en väldigt positiv grej vi fick vara med om i torsdags.

Elias har får komjölksproteinfri kost förskrivet från Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Lerum och första månadsleveransen skulle komma till oss på onsdagen men inget paket dök upp. Lite smått panikslagen ringde jag till företaget som skulle leverera ersättningen på torsdagmorgonen just efter 08 då jag bara hade en portion kvar av det jag hade hemma.

De hade tydligen missat att packa och skicka varorna och lade dem därför på en budbil så att det skulle vara vid vår ytterdörr innan lunch. 10.45 knackar det på dörren och då kommer ett bud med en hel månads förbrukning av ersättningen!

Starkt jobbat säger jag bara! Så skönt att det fortfarande finns företag och människor som faktiskt rättar till sina misstag så att den enskilde inte blir drabbad. Nutramigen är en beställningsvara på apoteken så är det minst en dags väntan om man beställer själv. Det känns otroligt tryggt att nu har vi en hel månads förbrukning hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar