fredag 19 augusti 2011

Tuff vecka för liten

Veckan som varit har varit tuff för lilleman.

Magknipen har inte blivit bättre direkt men han har kämpat på väldigt tappert. 

I tisdags var vi ner på stan och träffade Pernilla och Elizabeth. Lilla Elizabeth är 22 dagar äldre än Elias. Direkt från stan så åkte vi till BVC och tremånaderskontrollen. Där visade vi upp utslagen som bara sprider sig på Elias lilla kropp och pratade om magknip och pruttar trots droppar som skall hjälpa magen. Syster Katarina tyckte att vi skulle prova komjölksproteinfri kost för att utesluta mjölkallergi.

Sedan blev det ett stick i varje ben, första vaccinationerna! Det var inte direkt roligt, Elias blev jättearg såklart. 

Självklart så hade apoteket i Gråbo inte den mjölkersättning som vi blev rekommenderad att köpa. Det apoteket har inte direkt något stort sortiment utan det måste beställas och fick hämtas ut i onsdags istället. Ersättningen luktar och smakar hiskeligt illa för oss vuxna men Elias äter och det är ju bra.

Väl hemma från vaccinationen så fick lilleman feber och blev lite kinkig, som man kan bli efter vaccinationer. Det var väldigt stora röda feberrosor på kinderna som mötte mig när jag var uppe på natten för matning och en del gnyende under den natten.

I går till nattningen så tyckte jag allt att magen verkade mindre uppblåst än den varit tidigare och den var väldigt mycket mjukare än den varit tidigare så kanske fungerar det med den nya ersättningen! Tycker inte heller att det varit riktigt lika mycket knystande och pruttande sista dygnet så håll tummarna att han får hjälp nu!


Tjillivippen från trötta Caramel och Elias

1 kommentar:

  1. Men då. Stackars liten. Hoppas det blir bättre snart. :)

    SvaraRadera