måndag 14 mars 2011

Tiden går allt snabbare

Efter att ha smält intrycken från första föräldragruppen så har vi så sakteliga börjat planera inför babyns ankomst. Som jag skrivit på i andra bloggen så har vi fixat i sovrummet, det är lite smådetaljer kvar innan det blir helt färdigt. Kan bara säga som så att vi jobbar på saken.

Det blir nog att gå på informationsträffar på både Östra Sjukhuset och Mölndals sjukhus. Nog för att de är våra andrahandsval, men det känns att det kanske är läge att gå på informationen trots allt. För hur jag än önskar att slippa den stora vårdapparaten inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som både Östra och Mölndal tillhör, så kan det ändå kanske bli aktuellt med deras förlossningsavdelningar när det blir skarpt läge.

Det är så lätt att sitta och tro att man ska ha skaplig koll på läget och kunna planera sin resa till förlossningen, men när det är dags så är det kanske helt annat som gäller.  Det fick ju du erfara Mia, med lilla Linn som plötsligt fick så väldans bråttom ut efter ha legat och kurat på övertid i mammas mage. Nu närmast så börjar det vara dags att börja med inköpen, både till spjälsängen men också kläder och annan utrustning till Pyret.

Om man ska tro alla internet-siter som gärna kränger babyprylar så skulle vi nog behöva flytta till en mindre herrgård för att rymma allt som de anser man behöver. För att inte tala om hur ruinerade man skulle bli av inköpen Men vad är det egentligen man behöver då, egentligen? Det kluras det mycket på här hemma just nu.

Magen växer, men än så länge har vågen varit tämligen mild mot mig/oss. Den ligger på ca 7 kilos ökning på lika många månader så det är inte så farligt.

2 kommentarer:

  1. Jaaa du, Caramel! Ibland går det fortare än vad man tror ;o)

    Jag kan slå vad om att ni redan har det ni behöver! Kör så basic som möjligt i början - ni upptäcker allt eftersom vad mer som behövs =) Det är alldeles för mycket prylar som säljarna tycker att man ska ha!

    SvaraRadera
  2. Nja, inte riktigt allt som kan behövas... 3 bodies, en vagn, spjälsäng utan madrass eller nått alls och badbalja är nog inte riktigt vad som menas med basbehovet. :)
    Men vi jobbar på saken. Svärmor och jag ska ta en baby-shoppar-tur idag...

    SvaraRadera