lördag 15 februari 2014

Trix och fix i köket

Häromdagen så gjorde Elias och jag Rasberry Curd. Receptet hittade jag här: Den enda skillnaden är att vi tillsatte lime för att få lite mer syra i den och att vi följer livsmedelsverkets rekommendationer att koka upp frysta importerade hallon.


  • dl hallon
  • lime efter smak
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
Koka upp och passera hallonen. Vispa ägg och socker och blanda med hallonmoset i en rostfri bunke. Ställ i vattenbad och rör under upphettning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och klicka i smöret. Rör tills det löser sig och tappa på två små eller en medelstor burk. Curden håller cirka två veckor i kylskåp.


 Koka upp de frysta hallonen

 Elias passerar dem för att slippa kärnorna

 Koka upp äggvispet och hallonpurén i vattenbad

 Färdigt!

 Provsmakning pågår

Den burken blev snabbt tom.


1 kommentar: