Häromdagen så gjorde Elias och jag Rasberry Curd. Receptet hittade jag här: Den enda skillnaden är att vi tillsatte lime för att få lite mer syra i den och att vi följer livsmedelsverkets rekommendationer att koka upp frysta importerade hallon.
- dl hallon
- lime efter smak
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 75 g smör
Koka upp och passera hallonen. Vispa ägg och socker och blanda med hallonmoset i
en rostfri bunke. Ställ i vattenbad och rör under upphettning tills
krämen tjocknar. Ta från värmen och klicka i smöret. Rör tills det löser
sig och tappa på två små eller en medelstor burk. Curden håller cirka
två veckor i kylskåp.
Koka upp de frysta hallonen
Elias passerar dem för att slippa kärnorna
Koka upp äggvispet och hallonpurén i vattenbad
Färdigt!
Provsmakning pågår
Den burken blev snabbt tom.
Mmm, lät gott
SvaraRadera